Vodafone verlaagt prijzen mobiel internet in het buitenland

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 november 2010 12:17

Nieuws

Vodafone heeft bekend gemaakt de prijzen voor mobiel internet in het buitenland te verlagen. Zo is er een maandabonnement beschikbaar voor vijf euro per maand, waarbij een datalimiet van 1GB per maand hoort. Door de verlaging van de kosten voor mobiel internet in het buitenland kun je nu ook in het buitenland op internet actief blijven zonder dat hier gigantische kosten tegenover zijn. De abonnementen kunnen aan worden gezet als BloX via de website van Vodafone.

Ook voor mensen die kortere tijd naar het buitenland gaan zijn abonnementen beschikbaar. Zo krijg je voor 2 euro per dag 35 MB aan dataverkeer per dag tot je beschikking. Deze prijzen rekent Vodafone voor klanten die een Vodafone-abonnement hebben. Ook voor prepaid-abonnementen zijn de prijzen voor mobiel internet verlaagd. Hierbij krijg je voor twee euro per dag 20MB tot je beschikking. Deze datalimieten staan los van het datalimiet dat je in Nederland hebt.

Vodafone heeft ook een rekensommetje gemaakt om aan te tonen wat je met 35MB kunt doen. De telecomprovider claimt dat je met 35MB ongeveer 350 e-mails kunt versturen, 70 mobiele internet pagina's kunt bezoeken of 30 foto's kunt uploaden naar een sociaal netwerk. Hou er echter rekening mee dat deze cijfers per gebruiker kunnen verschillen. Zo zul je aanzienlijk minder e-mails kunnen versturen als je hier een bijlage aan hangt. Ook verschilt de grootte van een foto per toestel waar deze wordt genomen en de kwaliteit van de foto.

Voor zakelijke klanten zitten de abonnementen iets anders in elkaar. In dit geval betaal je twee tot vijf euro om je bestaande data-abonnement te kunnen gebruiken in het buitenland.

Vodafone voert de prijzen in deze en komende maand in in heel Europa. Er is geen precieze datum bekend waarop de prijsverlagingen in Nederland zijn ingevoerd. De prijzen op de website van Vodafone zijn dus nog niet bijgewerkt. De nieuwe prijzen worden geldig voor mobiel internet in België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

0 Reactie(s) op: Vodafone verlaagt prijzen mobiel internet in het buitenland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.