Vodafone steeds populairder onder iPhone-gebruikers

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 januari 2013 13:19

iPad

Minder Nederlandse iPhone-gebruikers blijken in het derde kwartaal van 2012 voor de T-Mobile te hebben gekozen. Vodafone wordt steeds populairder. T-Mobile blijft echter wel de meest populaire telecomprovider onder iPhone-gebruikers.

Onderzoek van Telecompaper toont aan dat 41 procent van de Nederlandse iPhone-gebruikers in het derde kwartaal van 2012 klant was bij T-Mobile. T-Mobile is al lange tijd de meest populaire provider onder iPhone-gebruikers in Nederland, wat te verklaren is door het exclusiviteitscontract dat de provider met Apple had tot eind 2010. Sindsdien bieden ook andere telecomproviders zoals Vodafone en KPN de iPhone aan. Vooral Vodafone wist marktaandeel te winnen.

Keuze voor een bepaalde smartphone

Nederlanders blijken de keuze voor een provider of een bepaalde smartphone vooral te baseren op het kostenplaatje. Ondervraagde smartphone-gebruikers geven aan dat het merk en type smartphone op de tweede plek komt, terwijl promotieacties op de derde plaats staat. Opvallend genoeg blijken klanten van Hi zich meer te richten op het imago van de smartphonefabrikant dan klanten van andere providers.

Ruim de helft (57 procent) van alle Nederlanders tussen de 12 en 80 jaar blijkt in het derde kwartaal van 2012 in bezit te zijn geweest van een smartphone. Onder prepaid-gebruikers zijn smartphone aanzienlijk minder populair. Minder dan een derde van alle Nederlandse prepaid-gebruikers heeft een smartphone.

0 Reactie(s) op: Vodafone steeds populairder onder iPhone-gebruikers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.