VLC Media Player verdwijnt uit App Store

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 november 2010 16:15

Nieuws

Videolan, ontwikkelaar van de mediaspeler VLC, is het niet eens met de publicatie van VLC Media Player van Applidium in de App Store. De app zou de voorwaarden van de open source-licentie GPL (GNU Public License) overtreden. Het bedrijf heeft daarom Apple gevraagd VLC Media Player uit de App Store te verwijderen.

Applidium heeft de originele broncode van VLC Media Player aangepast om deze geschikt te maken voor iOS. Dit is toegestaan volgens de open source-licentie. Onderdeel van deze licentie is echter wel dat de app dan gratis moet worden aangeboden en de broncode van deze app beschikbaar wordt gesteld. Dit laatste doet Applidium echter niet.

Ook is Videolan het niet eens met de DRM-kopieerbeveiliging die Apple aan de app toevoegt. Volgens het bedrijf botst dit met de GPL-licentie. Het bedrijf schrijft in een mail naar VLC-ontwikkelaars dat Apple de GPL-voorwaarden om de software open source te houden niet toepast. Volgens Videolan verwijderd Apple echter liever software die gebruik maakt van de licentie, dan dat zij de regels van de App Store veranderd.

Wil jij dus VLC Media Player hebben op je iPhone, iPod touch of iPad? Download deze dan snel voor het te laat is!

0 Reactie(s) op: VLC Media Player verdwijnt uit App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.