Vlaamse school verplicht leerlingen tot aanschaf iPad

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 maart 2012 20:51

Nieuws

Een school in het Vlaamse Blankenberge gaat vanaf volgend jaar al haar leerlingen lesgeven met behulp van de iPad. Alle leerlingen zijn verplicht een iPad aan te schaffen om de lessen te volgen, wat in de praktijk betekent dat de ouders de portemonnee zullen moeten trekken.

Al langer loopt op de Sint Jozefhandelsschool een proefproject met iPad's. Uit dit project is gebleken dat leerlingen meer gemotiveerd zijn als zij met een iPad kunnen werken. Daarnaast zouden ook de leerprestaties van de kinderen verbeteren.

Anders gebruiken

De iPad moet een aantal schoolboeken en andere hulpmiddelen als een rekenmachine vervangen. Dit betekent overigens niet dat de leerlingen van de school voortaan helemaal geen schoolboeken meer nodig zullen hebben.

De school stelt dat schoolboeken door de mogelijkheden die de iPad biedt anders gebruikt gaan worden en sommige overbodig zullen worden. Als voorbeeld wordt de Atlas genoemd, die niet langer nodig is door de beschikbaarheid van kaarten op de iPad.

Lagere kosten voor cursussen

De directeur van de school, Rudi Boydens, geeft tegenover Nieuwsblad aan dat de kosten van de iPad daarom worden gecompenseerd door de lagere kosten van de cursussen.

Ouders krijgen de mogelijkheid de iPad in termijn te betalen, waarbij ieder trimester een factuur van veertig euro moet worden betaald. Na drie jaar zijn alle facturen voldaan en is de iPad eigendom van de leerling. Daarnaast is het mogelijk de iPad aan het begin van het schooljaar in één keer aan te schaffen of kan de leerling een iPad die hij of zij al langer in het bezit heeft gebruiken.

0 Reactie(s) op: Vlaamse school verplicht leerlingen tot aanschaf iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.