Vlaamse omroepen lanceren iOS app Stievie: Live en uitgesteld tv kijken

Door: matthijs-van-den-broek | 20 februari 2013 11:13

Nieuws

De 3 grote Vlaamse omroepen bundelen hun krachten en lanceren Stievie. Een iOS-app waarmee je programma's van Vlaamse zenders tot 36uur terug kunt kijken op je iPad en iPhone, als je verbonden bent met een wifi-netwerk.

Met Stievie kijk je live of uitgesteld naar tien Vlaamse zenders op iPad en iPhone. Je kan programma'’s van vandaag en gisteren (tot 36 uur na de uitzending) bekijken. Zie ook onderstaand intdroductiefilmpje op YouTube.

Je kan de testversie van Stievie gebruiken op elke iPad, iPhone waarop iOS 5 of hoger is geïnstalleerd. De applicatie is geoptimaliseerd voor iOS 6. De makers van Stievie raden aan om minimaal gebruik te maken van een iPad 2 of iPhone 4(S) "voor een optimale beleving."

Stievie is niet meteen vrij beschikbaar voor iedereeen. Via www.stievie.be worden 10.000 personen gezocht om de komende vier maanden de app grondig te testen. Inschrijven kan vanaf vandaag, maar er is wel een selectie van proefpersonen. Stievie is een initiatief van de drie Vlaamse omroepen VRT, VMMa en SBS Belgium. Samen zijn er tien televisienetten:

[list type="bullets"]één (HD)

Canvas (HD)

VTM (HD)

VIER (HD)

VIJF (HD)

2BE (HD)

Vitaya

JIM

VTMKZOOM

Ketnet/OP12

[/list]

"Licht uitgesteld kijken", noemde minister van Media Ingrid Lieten het. Lieten heeft het over "...een mooie samenwerking tussen de drie zenders, een primeur voor Vlaanderen." (via ZDnet.be)

In de toekomst bekijken de makers welke nieuwe televisienetten kunnen worden toegevoegd. Daarbij wordt rekening gehouden met de feedback tijdens de testfase. Na de testfase zullen de makers andere platformen aanhaken. Stievie is trouwens ook toegankelijk via AppleTV.

0 Reactie(s) op: Vlaamse omroepen lanceren iOS app Stievie: Live en uitgesteld tv kijken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.