Vijf leuke apps voor de warme dagen

Door: Wouter Hoeffnagel | 15 april 2013 16:15

iPad

De afgelopen dagen hebben we al even een (klein) voorproefje gehad van de lente die voor de deur staat. In dit artikel vind je vijf leuke apps die je helpen je alvast voor te bereiden op de warmere lentedagen.

Buienradar.nl

Op een warme dag wil je natuurlijk zonder jas naar buiten. Het is dan ook niet belangrijk te weten of het ook over een paar uur nog steeds droog is. Buienradar voorkomt dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en een nat pak haalt door je van te voren alvast te waarschuwen voor buien. Je kunt korte tijd vooruit kijken met behulp van de radar- en satellietbeelden in de app. Daarnaast geeft de app je voor de rest van de dag een weersvoorspelling. Buienradar.nl is gratis in de App Store beschikbaar.

Dankzij Buienradar.nl weet je wanneer je veilig je jas thuis kunt laten

BBQ app

Bij warm weer hoort natuurlijk barbecuen. De BBQ app helpt je het perfecte barbecuemoment uit te kiezen door het 'BBQ weer' te beoordelen en voor de komende dagen een voorspelling geeft. Is het lekker barbecueweer? Dan helpt de BBQ app je bij het perfect bereiden van je vlees en vis. De app bevat een timer die je precies vertelt hoe lang de vis op de barbecue moet of wanneer je vlees moet draaien om een 'well done' stukje vlees te maken. De BBQ app is gratis in de App Store te downloaden en voor barbecueliefhebbers een aanrader.

BBQ app vertelt je wanneer je het best kunt barbecuen

Zon Wijzer

In de zon liggen is lekker, maar brengt wel het risico met zich mee dat je verbrand. Dit is niet alleen erg vervelend, maar verhoogt de kans op huidkanker daarnaast aanzienlijk. Je insmeren met zonnebrandcrème of -olie is een voor de hand liggende oplossing, maar ook dan ben je niet immuun voor de UV-straling. De app Zon Wijzer helpt je door je precies te vertellen hoe lang je veilig in de zon kunt liggen en je te waarschuwen als je te lang in de zon blijft. De app gaat er hierbij wel vanuit dat je je goed hebt ingesmeerd. Om te zorgen dat je dit ook daadwerkelijk doet geeft Zon Wijzer je advies over de beschermingsfactor die jij nodig hebt om je huid te beschermen tegen UV-straling. De app Zon Wijzer is gratis verkrijgbaar in de App Store.

Zon Wijzer waarschuwt je zodra je uit de zon moet om je huid te beschermen

Zonsondergang

Houd jij van een mooie zonsondergang? Dan zijn de warme dagen nadeel een ideaal moment om van de laatste zonnestralen te genieten. Zonsondergang is een app die je precies vertelt wanneer de zon ondergaat, waardoor je zeker weet dat je dit moment niet zult missen. De app bepaalt eerst je locatie en geeft vervolgens tot op één seconde nauwkeurig aan wanneer de zon onder de horizon verdwijnt. Heb je een lange nacht achter de rug en heb je zin de zon op de te zien komen? Zonsondergang vertelt je exact wanneer de zon weer aan de hemel verschijnt. De app is gratis te downloaden in de App Store.

Zonsondergang voorkomt dat je ooit nog per ongeluk een zonsondergang mist

Zwembaden

Heb je zin even te koelen in het zwembad of een paar baantjes te trekken? De app Zwembaden helpt je het dichtstbijzijnde zwembad te vinden en geeft met behulp van Google Maps de exacte locatie weer. De app toont je direct de adresgegevens van app, zodat je deze kunt invoeren in bijvoorbeeld een navigatiesysteem. Wil je meer weten over het zwembad? Dan verwijst de app je door naar de website van het zwembad. Zwembaden is een simpele app die je in korte tijd naar het dichtstbijzijnde zwembad leidt. Ideaal dus als je snel even wilt afkoelen! De app is gratis beschikbaar in de App Store.

Met Zwembaden kan je altijd razendsnel het dichtstbijzijnde zwembad vinden

0 Reactie(s) op: Vijf leuke apps voor de warme dagen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.