Vijf goede navigatie-apps voor je iPhone

Door: jalmar-westerhoff | 16 februari 2011 12:36

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Terwijl de verkoop van traditionele navigatiesystemen onder druk staat, schieten de mobiele reisplanners voor de iPhone als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels zijn er alweer zoveel verschillende navigatie-apps, dat je door de bomen haast het bos niet meer ziet. Welke app verhoudt zich in prijs en kwaliteit het beste?

Kunnen mobiele telefoons met een navigatiesysteem zich tegenwoordig meten met een volwaardig navigatiesysteem? Enkele jaren terug zeker niet, want hoewel TomTom en een paar anderen toen navigatiesoftware voor diverse telefoons leverden, was het duidelijk dat men dit als bijzaak zag. Dankzij de sterke populariteit van smartphones – zoals de iPhone - en de beschikbaarheid van betaalbaar mobiel internet, is dat nu aan het veranderen. Sterker nog, op dit moment ontwikkelt navigatiesoftware op de iPhone zich veel sneller dan andere platformen. Dat wordt vooral veroorzaakt door concurrentie.

De twee marktleiders op het gebied van (mobiele)navigatie zijn duidelijk TomTom en Navigon. Ze reageren sterk op elkaar en brengen regelmatig updates uit met nieuwe kaartinformatie en verbeteringen. Naast dat Navigon en TomTom veruit de twee bekendste navigatiesystemen zijn, zijn ze ook het duurst. We zullen ook Navv, Mobile Maps en Igo My Way bespreken, drie andere navigatie-apps.

TomTom

Laten we beginnen met het bekendste navigatiesysteem: TomTom. Bij TomTom ‘hang’ je als het ware vlak boven de weg. Het beeld is erg minimalistisch zoals we dat van TomTom gewend zijn. De app biedt in principe álle functies die een goed navigatiesysteem behoort te hebben.

Voordelen

[list type="bullets"]Geeft waarschuwingen bij flitslocaties

Goede invoer locaties / adressen

Waarschuwingen bij te hard rijden

Integratie adressenboek van je iPhone

Helder en goed geluid

Goed en duidelijke menustructuur[/list]

Nadelen

[list type="bullets"]Duur. De Europa-variant van de app kost 89,99

Vormgeving van de kaarten kan echt beter

Ontbreken van HD Traffic

Je moet TomTom uitzetten als je zelf wilt bellen[/list]

Download TomTom Europa - TomTom International BV">hier TomTom

0 Reactie(s) op: Vijf goede navigatie-apps voor je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.