Vierde generatie iPad met A6-processor onthuld

Door: Elmar Rekers | 23 oktober 2012 20:30

iPad

Apple heeft dinsdag tijdens een persconferentie de vierde generatie iPad aangekondigd. De tablet wordt, net als de iPhone 5, aangedreven door een A6-processor. De vierde generatie iPad verschijnt op 2 november.

Apple introduceert de nieuwe iPad amper een half jaar na de lancering van de derde generatie iPad. Zowel de algehele prestatie als de grafische weergave beloven volgens de fabrikant twee keer zo sterk te zijn als bij zijn voorganger. De nieuwe iPad ondersteunt 4G-netwerken, waarbij Apple claimt dat deze snelle mobiele internetverbinding in meerdere landen te gebruiken zal zijn. Dergelijke LTE-netwerken zijn in Nederland echter nog niet op grote schaal uitgerold.

Lightning-connector

Qua design is er weinig aan de iPad veranderd. Wat wel opvalt is dat er gebruik gemaakt wordt van Apple's nieuwe Lightning-connector, welke ook op onder meer de iPhone 5 en iPad mini te vinden is. Daarnaast claimt Apple dat de camera aan de voorzijden van de iPad sterk verbeterd is.

Voor de vierde generatie iPad houdt Apple vast aan het prijsniveau van de huidige iPad. Ook is de tablet weer verkrijgbaar met 16, 32 of 64 GB aan geheugen. Het lijkt hierbij om een vervanging van de huidige iPad te gaan, aangezien deze niet langer wordt aangeboden in de online Apple Store. De nieuwe tablet is vanaf 2 november beschikbaar, bestellingen kunnen vanaf aanstaande vrijdag geplaatst worden.

0 Reactie(s) op: Vierde generatie iPad met A6-processor onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.