Video: iPad vs Playbook

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 november 2010 14:39

Nieuws

De Playbook van Research in Motion gaat in een video de strijd aan met de iPad van Apple. In de video wordt het surfen op internet op de twee apparaten vergeleken. In de video is ondermeer te zien dat de Playbook sommige pagina´s aanzienlijk sneller laad.

Ook bewijst de test dat de Playbook geen problemen heeft met het afspelen van Flash-content. In de video worden beide apparaten onderworpen aan de Acid3-test. Dit is een test waarmee gecontroleerd kan worden hoe goed webbrowsers aan webstandaarden voldoet. Het is de bedoeling dat animatie op de website soepel en vloeiend wordt geladen.

Bij de iPad is dit niet het geval en stottert de animatie enkele keren. De Playbook heeft hier minder moeite mee en is alleen aan het eind van de animatie even minder vloeiend. In de test wordt een HTML5-video afgespeeld op beide apparaten. De iPad heeft moeite met het vloeiend vertonen van de video, terwijl de Playbook dit probleemloos doet.

Helemaal eerlijk is de vergelijking tussen de Playbook en de iPad natuurlijk niet. De Playbook is op dit moment nog niet in Nederland verkrijgbaar, terwijl de iPad dat al vanaf juli is. Hierdoor heeft Research in Motion de laatste technologieën in de Playbook kunnen toepassen, terwijl de iPad het moet doen met technologieën die een half jaar geleden beschikbaar waren.

0 Reactie(s) op: Video: iPad vs Playbook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.