Video: demonstratie van een untethered jailbreak voor de iPhone 4S

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 januari 2012 19:03

Nieuws

Hacker pod2g van het Chronic Dev Team heeft een video vrijgegeven waarin een untethered jailbreak voor iOS 5.0.1 op een iPhone 4S wordt gedemonstreerd. Met de video bewijst de hacker dat de jailbreak ook op apparaten met een A5-processor, de iPhone 4S en iPad 2, mogelijk is.

De untethered jailbreak wordt door het Chronic Dev Team-lid Dustin Howett gedemonstreerd. In de video toont de hacker onder andere Siri en de positie van de simkaartslot, waardoor zeker is dat het inderdaad om een iPhone 4S gaat. Ook Cydia herkent de iPhone 4S op iOS 5.0.1. Het gaat hierbij om een versie van Cydia die niet is vrijgegeven aan het publiek, maar wel volledig functioneel is.

Het is niet precies duidelijk wanneer pod2g de jailbreak voor de iPhone 4S en iPad 2 gaat vrijgeven. Wel geeft de hacker op zijn blog aan dat we niet lang meer zullen hoeven wachten.

[youtube]rDBHXbwgdc4[/youtube]

Een untethered jailbreak voor iOS-apparaten die niet op de A5-processsor draaien is sinds eind vorig jaar beschikbaar. De ontwikkeling van de jailbreak voor de iPhone 4S en iPad 2 nam meer tijd in beslag aangezien Apple kwetsbaarheden of exploits in de bootrom van deze apparaten heeft verholpen.

0 Reactie(s) op: Video: demonstratie van een untethered jailbreak voor de iPhone 4S

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.