Vertrouwde apparaten beheren met je Apple ID

Door: chwhynny-overbeeke | 03 november 2015 08:38

How To

Als je je Apple ID beveiligt met twee-staps-verificatie, moet je minimaal één vertrouwd apparaat registreren waar je toegangscode naartoe gestuurd kan worden. Hier leggen we uit hoe je je vertrouwde apparaten kunt beheren.

Om gebruik te kunnen maken van twee-staps-verificatie voor je Apple ID moet je een apparaat registeren dat jij in bezit hebt en waarop je SMS-berichten kunt ontvangen. Je kunt ook nog andere apparaten als vertrouwd registreren als je dat wilt. Hierop moet je viercijferige toegangscodes kunnen ontvangen via SMS of Zoek mijn iPhone. Als je een dergelijk apparaat verkocht hebt of kwijtgeraakt bent, is het een goed idee om het uit je lijst met vertrouwde apparaten te verwijderen. Lees ook: Hoe maak je je iPhone waardeloos voor dieven?

Ga naar Mijn Apple ID, klik op Beheer Apple ID en log in. Klik op Wachtwoord en beveiliging. Onder de header Beheer uw vertrouwde apparaten staat de optie Vertrouwde apparaten toevoegen of verwijderen. Als je hier op klikt krijg je een lijst met apparaten te zien die je kunt beheren. Om een apparaat te verwijderen hoef je alleen maar op Verwijder naast het apparaat in kwestie te klikken.

Om een telefoonnummer toe te voegen, hoef je alleen maar op Voeg nog een telefoonnummer toe te klikken. Om een apparaat toe te kunnen voegen moet je Zoek mijn iPhone ingeschakeld hebben op het apparaat zelf. Dit kun je doen in Instellingen > iCloud > Zoek mijn iPhone.

0 Reactie(s) op: Vertrouwde apparaten beheren met je Apple ID

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.