Vertrektijden beheren in OS X El Capitan

Door: Chwhynny Overbeeke | 15 januari 2016 07:50

How To

Vanaf OS X El Capitan kun je de handige iOS functie 'Tijd om te gaan' ook op je Mac gebruiken. Hier leggen we uit hoe je deze functie in OS X kunt instellen.

Als je ergens heen moet is het een goed idee om ruim op tijd te vertrekken, zodat je niet te laat komt. Je moet natuurlijk rekening houden eventuele drukte op de weg, waardoor het vaak lastig te zeggen is wanneer je precies weg moet gaan. Lees ook: 10 handige tips voor de Agenda-app in iOS.

Gelukkig heeft OS X El Capitan nu ook de handige Tijd om te gaan functie die op iOS al een tijdje beschikbaar was. Hiervoor moet je wel gebruik maken van iCloud.

Als je op een bepaald uur een afspraak in je Agenda app hebt staan met daarbij een locatie, krijg je van OS X een melding waarin staat wanneer het tijd is om te vertrekken. Er wordt hierbij rekening gehouden met je huidige locatie en het verkeer. Er wordt van uitgegaan dat je met de auto reist, dus helaas werkt de functie niet wanneer je van het openbaar vervoer gebruik maakt.

Om deze functie in te stellen moet je op je Mac naar de Agenda app gaan en een nieuwe activiteit aanmaken of een bestaande activiteit aanpassen. Zorg dat je onder Voeg locatie toe de locatie van je afspraak zo exact mogelijk invoert, zodat de reistijd zo nauwkeuriger berekend kan worden. Klik vervolgens op het vakje bij Melding om te kiezen wanneer je een notificatie wilt ontvangen. Kies Tijd om te gaan om een melding te krijgen wanneer je dient te vertrekken.

Als je je zeker niet wilt hoeven haasten, kun je de aanvangstijd van je afspraak een beetje vervroegen om wat extra tijd in te bouwen.

0 Reactie(s) op: Vertrektijden beheren in OS X El Capitan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.