Veilinghuis verkoopt Apple I voor bijna half miljoen euro

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 november 2012 12:20

Mac

Een Apple I, de eerste Mac die Steve Jobs en Steve Wozniak ontwierpen, is op een veiling in Keulen voor bijna een half miljoen euro van eigenaar gewisseld. Het exemplaar was één van de eerste Apple I's ooit gemaakt.

Het verkochte exemplaar van de Apple I is in 1976 geproduceerd. Apple had in deze tijd echter nog geen dure productiefaciliteiten. Wozniak zette het apparaat dan ook in elkaar gezet in het huis van zijn ouders in Silicon Valley. In totaal zijn slechts 200 exemplaren van de Apple I gemaakt, waardoor de apparaten dus flink zeldzaam zijn. Dit is dan ook de reden dat een Apple I doorgaans voor veel geld onder de hamer gaat.

666,66 dollar

De Apple I werd oorspronkelijk verkocht voor 666,66 dollar, zo'n 514 euro. De waarde van het apparaat is inmiddels dus bijna verduizendvoudigd. Het is onbekend wie de machine op de veiling in Keulen heeft gekocht en wat er met het apparaat gaat gebeuren.

Het is niet de eerste keer dat een Apple I onder de hamer gaat. Veilinghuis Sotheby's verkocht in juni 2012 een werkende Apple I uit 1976 voor bijna 300.000 euro. Hetzelfde veilinghuis bood in mei 2012 eveneens een Apple I te koop aan, ditmaal in combinatie met een handgeschreven memo van Steve Jobs voordat hij Apple oprichtte.

0 Reactie(s) op: Veilinghuis verkoopt Apple I voor bijna half miljoen euro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.