Vandaag om 16:00 aankondiging van Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 november 2010 09:35

Nieuws

Apple heeft op haar websites in meerdere landen bekend gemaakt vandaag rond 16:00 Nederlandse tijd een aankondiging te gaan doen over iTunes. De websites geven de boodschap "Tomorrow is just another day. That you’ll never forget. Check back here tomorrow for an exciting announcement from iTunes".

Het is niet precies duidelijk wat Apple gaat aankondigen. Wel doen verschillende geruchten de ronde, waarvan sommige meer voor de hand liggen dan andere. Zo zegt Mac Rumors te verwachting dat iTunes een Live Stream krijgt, al is niet duidelijk wat dit precies is. Mac Rumors baseert zich op aanwijzingen die in iTunes 10.1 gevonden kunnen worden. Hierin wordt verwezen naar 'iTunes Live Stream'.

Ook is het mogelijk dat Apple het aanbod van tv-programma's en films in iTunes wilt uitbreiden. Momenteel heeft slechts een beperkt aantal landen toegang tot deze content. Aangezien Apple naar verwachting binnenkort de Apple TV in Nederland gaat introduceren ligt het voor de hand dat zij het aanbod van tv-programma's en films in de Nederlandse iTunes Store wilt uitbreiden.

Deze optie is minder voor de hand liggend aangezien de klok van Californië en New York bij de aankondigen worden getoond. In de Verenigde Staten kun je echter al TV-programma's huren, waardoor de aankondiging in dit geval voor Amerikanen niet interessant is. Aangezien Apple zegt het een aankondiging wordt 'die je nooit zult vergeten' lijkt het daarom niet om het huren van TV-programma's en films te gaan.

Tot slot heeft The Wall Street Journal bekend gemaakt dat Apple een deal heeft weten te sluiten met The Beatles en platenmaatschappij EMI voor het verkopen van Beatles-muziek via iTunes. The Wall Street Journal baseert zich op bronnen die betrokken zijn bij de onderhandelingen. Vorige week is nog overlegd tussen de drie partijen.

De aankondiging die Apple heeft gedaan op websites van meerdere landen

0 Reactie(s) op: Vandaag om 16:00 aankondiging van Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.