Updates voor onder andere QuickTime, Final Cut Pro, Final Cut Server en Logic Studio

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 september 2010 13:30

Nieuws

Apple heeft updates uitgebracht voor QuickTime, Final Cut Pro, Final Cut Server, Logic Studio, Compressor, Motion en Qmaster. De updates zijn verdeeld over twee patches, een update voor QuickTime en een ‘pro applications update’. Deze laatste update is voor de overige applicaties bedoeld.

De update voor Quicktime, versie 7.6.8, is alleen geschikt voor Windows-gebruikers. Het gaat hierbij onder andere om QuickTime voor Windows 7, Vista en XP SP2. De update lost een probleem op met ‘path searching’. Door het probleem konden hackers door een malafide DLL-bestand in de zelfde map te plaatsen als een afbeelding, code laten draaien zodra de afbeelding werd geopend. Daarnaast is ook een probleem met ActiveX opgelost waardoor hackers arbitraire code konden laten afspelen vanaf een webpagina die het doelwit bezocht.

De Pro Applications update 2010-02 voegt ondersteuning voor nieuwe cameraformaten toe aan Final Cut Pro, Final Cut Server, Logic Studio, Compressor, Motion en Qmaster. Hierdoor moet de stabiliteit van de softwareprogramma’s verbeteren. Ook zijn problemen met afgesloten .scc-bestanden opgelost en is de importeersnelheid van AVCHD met LPCM audio vergroot. De update is 321MB groot.

0 Reactie(s) op: Updates voor onder andere QuickTime, Final Cut Pro, Final Cut Server en Logic Studio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.