Untethered jailbreak voor iPhone 4S en iPad 2 beschikbaar

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 januari 2012 18:44

Nieuws

Het Chronic Dev Team heeft een untethered jailbreak voor iOS 5.0.1 op de iPhone 4S en iPad 2 vrijgegeven. De jailbreak, die de naam Absinthe draagt, is te downloaden via de website van greenpois0n.

In een blogpost op greenpois0n.com geven de hackers aan dat het ontwikkelen van de jailbreak niet eenvoudig was. Door grote drukte is de website van greenpois0n op het moment van schrijven helaas onbereikbaar. De untethered jailbreak is wel beschikbaar. Aan de jailbreak hebben zowel leden van het Chronic Dev Team als het iPhone Dev Team meegewerkt.

In een blogpost die pod2g vooraf aan het vrijgeven van de jailbreak online heeft geplaatst schrijft de hacker dat het iPhone Dev Team een command line tool heeft vrijgegeven. Deze tool geeft de hackers de mogelijkheid gebruikers te helpen bij het doorlopen van de individuele stappen van het jailbreakproces. De tool is vooral bedoeld om problemen in de jailbreak snel en doeltreffend op te sporen.

Het installatiebestand voor de jailbreak is op dit moment alleen beschikbaar voor Mac OS X. Pod2g laat op Twitter weten dat een Windows-versie van de jailbreak snel zal volgen. Ook geeft @planetbeing aan dat de jailbreak tijdens het maken van een VPN-connectie een foutmelding geeft. Dit is normaal. Binnen enkele seconden nadat de foutmelding verschijnt zou het apparaat automatisch moeten herstarten.

De hackers hebben een gezamenlijk PayPal-account opgezet. Donaties die naar dit PayPal-account worden overgemaakt worden verdeeld over alle hackers die hebben meegewerkt aan de jailbreak.

0 Reactie(s) op: Untethered jailbreak voor iPhone 4S en iPad 2 beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.