Ubuntu brengt cloudopslagdienst naar Mac OS X

Door: chris-koenis | 13 oktober 2012 09:25

Nieuws

De bèta van clouddienst Ubuntu One is beschikbaar voor gebruikers van Mac OS X. De gratis iOS-applicatie was al verkrijgbaar in de Apple Store.

Canonical voorziet na het eigen Ubuntu en Windows ook Mac OS X van zijn cloudopslagdienst. Ubuntu One voor Mac 10.6 (Snow Leopard) en hoger is uitgebracht in bèta en geeft gebruikers in eerste instantie 5 GB aan opslagruimte. Ubuntu One is een van de kleinere spelers op de markt en bestaat sinds 2009.

De interface van de nieuwe Mac-client komt in grote lijnen overeen met die op Ubuntu en Windows. Toch heeft deze officiële testversie een specifiek menu binnen OS X en verschijnt er na installatie ook een extra knop in het hoofdmenu.


Klik voor groot


Gratis opslagruimte vergroten

In tegenstelling tot Apples eigen iCloud, dat zit ingebakken in de laatste versies van Mac OS X, is het bij Ubuntu One mogelijk je opslagruimte te vergroten zonder daarvoor te hoeven betalen. In augustus is een beloningssysteem uitgerold dat vergelijkbaar is met die van concurrent Dropbox.

Daarbij biedt Ubuntu One gebruikers die de cloudopslagdienst doorlinken aan derden 500 MB extra opslagruimte. Dat geldt dan voor zowel de zender als ontvanger. Met een limiet van veertig uitnodigingen kunnen gebruikers het gratis instapabonnement van de dienst daardoor verhogen naar maximaal 25 GB.

0 Reactie(s) op: Ubuntu brengt cloudopslagdienst naar Mac OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.