Typen met één hand op je iPhone 6 (Plus)

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 01 december 2014 11:00

How To

We vinden hem fantastisch, die iPhone 6 Plus met z'n reuzenformaat. Maar of je nu het allergrootste model hebt of de wat kleinere iPhone 6, je zult ontdekken dat typen met één hand er niet meer bij is. Althans, dat lijkt zo. Met wat hulp van derden kan het alsnog.

De iPhone 6 en 6 Plus hebben beiden de mogelijkheid om het scherm een stukje naar beneden te laten zakken wanneer je tweemaal zachtjes op de Thuisknop tikt, maar daar heb je niets aan als het om typen gaat. Gelukkig is er een toetsenbord dat je kunt installeren, dat speciaal is bedoeld voor gebruik met één hand: One Handed Keyboard.

Door tweemaal op de Thuisknop te tikken zakt het scherm een stukje.

One Handed Keyboard downloaden

Je koopt One Handed Keyboard voor € 1,79 in de App Store alsof het een app is, maar in werkelijkheid is het een nieuw toetsenbord. Sinds iOS 8 kun je namelijk toetsenborden installeren die niet door Apple zijn gemaakt, en dat is een hele fijne mogelijkheid. Daardoor kun je nu namelijk dit toetsenbord installeren dat je in staat stelt om met één hand te typen.

Zodra je de app hebt gekocht en gedownload, navigeer je naar Instellingen / Algemeen / Toetsenborden en druk je vervolgens op Voeg toetsenbord toe. Je ziet nu de optie One Handed Keyboard staan onder het kopje Toetsenborden van derden. Druk erop om het toetsenbord toe te voegen en druk er vervolgens nog een keer op in het venster Toetsenborden en schakel Geef volledige toegang in (zodat het toetsenbord in alle apps gebruikt kan worden).

Een nieuw toetsenbord voeg je heel eenvoudig toe. Geef het wel volledige toegang.

One Handed Keyboard gebruiken

Je hebt het toetsenbord geïnstalleerd, maar hoe gebruik je het nu? Ook dat is heel eenvoudig. Open een app waarin je moet typen, bijvoorbeeld iMessage, en druk op het invoerveld zodat het toetsenbord verschijnt. Druk nu op de wereldbol linksonder en het One Handed Keyboard zal verschijnen (heb je meer toetsenborden geïnstalleerd dan kan het zijn dat je er vaker op moet drukken. Vervolgens zie je een toetsenbord met kleine toetsen waar je heel eenvoudig met één hand mee kunt typen.

Door op het pijltje aan de rechterkant te drukken verander je het toetsenbord van rechtshandig naar linkshandig. Probleem opgelost. Pas echter wel op met de iPhone 6 Plus, die is topzwaar aan de bovenkant, dus laat hem niet naar voren kieperen als je met één hand typt.

Typen met één hand is nu super eenvoudig.

1 Reactie(s) op: Typen met één hand op je iPhone 6 (Plus)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 december 2014 15:27 Anoniem
    Fijne onafhankelijke journalistiek is dit weer…
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.