Twitter en Ping gaan samenwerken

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 november 2010 09:25

Mac

Apple heeft toch een sociaal netwerk gevonden dat met Ping wil samenwerken. Twitter heeft bekend gemaakt te gaan samenwerken met Apple's Ping. Door de samenwerking kun je nu je Twitter-account toevoegen aan Ping. Hierdoor worden vervolgens al je activiteiten op Ping automatisch op Twitter geplaatst.

Tweets worden verstuurd zodra je een bericht plaatst op Ping, muziek reviewt of uitleg geeft over een aankoop. Deze activiteiten verschijnen overigens alleen op Ping als je hier zelf toestemming voorgeeft. Er wordt dus niets geplaatst zonder dat jij hiervan op de hoogte bent. De tweets worden voorzien van een URL naar een pagina waar meer informatie te vinden is over de betreffende muziek. Denk hierbij aan een albumhoes of een preview van het nummer.

Twitter zegt dat de samenwerking met Ping een logische stap is aangezien een groot deel van tweets gaat over muziek die wordt geluisterd. De integratie van Ping maakt dit volgens Twitter nog makkelijker.

In eerste instantie wilde Apple Facebook integreren in Ping. Dit plan ging op het allerlaatste moment niet door. Volgens geruchten kwam dit aangezien Facebook 'zware eisen' stelde aan de toegang tot de facebook api door Ping. Steve Jobs was het niet eens met deze eisen waarna de samenwerking werd afgeblazen.

0 Reactie(s) op: Twitter en Ping gaan samenwerken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.