TweetDeck op de iPad: maak Twitter overzichtelijk

Door: Redactie Computer!Totaal | 20 juli 2010 10:30

Review

Benut de kracht van Twitter met deze aggregator op je iPad. Twitter verslaafden kunnen niet zonder TweetDeck op hun computer en nu heeft deze Twitter aggregator een broertje voor de iPad.

Tweetdeck maakt Twitter eenvoudiger in het gebruik, bijvoorbeeld dankzij snelle toegang tot hash tags, contactpersonen, foto's etcetera. De app werkt volledig zelfstandig op de iPad, maar als je TweetDeck ook op je desktop hebt geinstalleerd, kan het de moeite waard zijn om je te registreren bij TweetDeck. Met een account bij TweetDeck kun je je instellingen tussen de apps synchroniseren. Oftewel de kolommen die je instelt op je desktop kun je oproepen op je iPad (en de iPhone, mocht je die ook in je bezit hebben).

De iPad-versie van TweetDeck is zeer gebruiksvriendelijk en werkt zo mogelijk nog intuitiever dan de desktopversie. Echter, alles werkt op basis van pictogrammen dus het kan geen kwaad om wat te experimenteren om te ontdekken welke knop wat doet.

Wat heb je nodig

iPad/iPhone

Internetverbinding

TweetDeck-app gratis via iTunes

App Store

TweetDeck op je desktop vereist voor synchroniseren; gratis

www.tweetdeck.com

Benodigde tijd: 10 min

Moeilijkheid: Beginner

1. Leegte

Wanneer je TweetDeck voor het eerst start zie je het bericht No Columns. Druk op Twitter in het midden van het scherm om een account toe te voegen.

2. Inloggen

Vul je gegevens in en druk op Add rechtsboven. Je kunt later meer accounts toevoegen zodat TweetDeck je voornaamste applicatie wordt voor Twitter.

3. Kolommen

Sluit het venster Settings en druk op + rechtsbovenin. Gebruik de pijlen om de gewenste account en soort kolom te selecteren en druk op Add Column.

4. Tweets

Je tweets worden weergegeven aan de hand van je selecties. Voeg een kolom toe met de +-knop. Om je kolommen te rangschikken houd je de titel van een kolom ingedrukt.

5. Schakelen

Je kunt eenvoudig tussen de kolommen schakelen. Druk op een kolom om erop in te zoomen. Druk op het pictogram Columns om een andere kolom te selecteren.

6. Updates bekijken

Met de ronde pijl rechtsboven in het venster werk je kolommen bij. Druk op de kop van een kolom om te zien hoe vaak een kolom uit zichzelf ververst.

Bovenstaand artikel en veel, veel meer lees je in onze gloednieuwe iPad-gids.

0 Reactie(s) op: TweetDeck op de iPad: maak Twitter overzichtelijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.