Tweede joystick voor de iPad opgedoken

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 januari 2011 10:59

Nieuws

Eerder deze maand toonde wij de Fling Game Controller, een plastic joystick die op de digitale joysticks die in sommige games aanwezig zijn kan worden geplaatst. Hierdoor worden de digitale joysticks vervangen door fysieke joysticks. ThinkGeek heeft op de Consumer Electronics Show een concurrent voor deze joystick gepresenteerd: de Joystick-IT.

Het grootste verschil tussen de twee joysticks is het materiaal waar zij van gemaakt zijn. De JoystickIT is een metalen joystick die een stuk groter is dan de Fling Game Controller. De Fling Game Controller kun je het best vergelijken met de joysticks die ook op de PlayStation-controller gevonden kunnen worden, terwijl de Joystick-IT meer weg heeft van de ouderwetse arcade joystick.

De Joystick-IT wordt met een zuignap bevestigd aan het scherm van de iPad. Het accessoire is gemaakt van metaal, maar kan volgens ThinkGeek geen beschadigingen aanbrengen aan het scherm van je iPad.

Een belangrijk verschil tussen de Joystick-it en de Fling Game Controller is de bevestiging. Beide worden met zuignappen bevestigd. De Fling Game Controller beschikt over twee zuignappen die op de zwarte rand rond het scherm moeten worden vast geduwd. Dit heeft als nadeel dat de joystick op sommige beschermhoezen, zoals de OtterBox Defender Case, bevestigd kan worden. Wel kunnen de zuignappen natuurlijk op het scherm zelf worden geplakt, maar hierdoor offer je een (klein) deel van het scherm op.

De Joystick-IT heeft één zuignap onder de joystick zitten. Hierdoor kan de zuignap op het scherm worden geplaatst en is deze dus ook bruikbaar met nagenoeg alle beschermhoezen voor de iPad en hoef je geen schermruimte op te offeren. De Joystick-IT wordt naar verwachting eind januari 2011 beschikbaar en gaat 24,99 dollar per joystick kosten. Dit is even duur als de Fling Game Controller. Bij de Fling kan je echter twee joysticks bestellen voor 38 dollar, terwijl je voor twee Joystick-IT’s 50 dollar kwijt bent.

0 Reactie(s) op: Tweede joystick voor de iPad opgedoken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.