Transparantie in OS X Yosemite, weg ermee!

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 17 maart 2015 12:51

How To

Het nieuwste OS X, Yosemite, is een lust voor het oog. Toch is niet iedereen blij met alle vernieuwingen. Zo storen mensen zich aan het feit dat de vensters semi-transparant zijn geworden. Gelukkig is het niet heel erg moeilijk om dat ongedaan te maken.

Ongedaan maken is misschien niet helemaal de goede omschrijving, omdat je de transparantie niet volledig uit kunt schakelen. Je kunt het wel dusdanig naar beneden schroeven dat je er weinig tot niets meer van ziet. Lees ook: Hands-on met de nieuwe 12-inch MacBook.

Om dit te doen klik je in OS X op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Toegankelijkheid. Klik nu op het tabblad Beeldscherm. In het menu dat verschijnt zie je de optie Verminder doorzichtigheid. Zodra je deze optie aanvinkt, zal het grootste deel van je frustraties met betrekking tot de transparantie verdwenen zijn.

Overige opties

Nu we toch in dit menu zijn, is het interessant om te melden dat je nog veel meer zaken in OS X kunt aanpassen met betrekking tot de weergave. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen maar grijstinten weer te geven (dat zijn er overigens meer dan 50) maar ook om de kleuren te inverteren of om het contrast van de kleuren te verhogen of verlagen. Ook interessant is de mogelijkheid om de cursorgrootte aan te passen. Dit is voornamelijk handig als je zicht niet meer helemaal is wat het geweest is en je moeite hebt om de cursor te zien op je beeldscherm.

1 Reactie(s) op: Transparantie in OS X Yosemite, weg ermee!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 17 maart 2015 13:37 Anoniem
    Hoe groot is de feeling van Apple met de achterban van klanten, als je constant zaken verandert in nieuwe OSen die de gebruikers meteen uit willen zetten, of verwijderen?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.