TouchRetouch: Geef jouw foto’s eenvoudig wat extra’s

Door: Robin Smit | 16 augustus 2013 13:07

iPad

Het maken van de perfecte foto is bijna onmogelijk. Gelukkig zijn er tal van handige apps die je kunnen helpen om van een goede foto de perfecte foto te maken. Met TouchRetouch wordt dit nu ook voor onervaren gebruikers bereikbaar.

TouchRetouch is een app voor de Mac waarmee je op een eenvoudige manier foto’s kan bewerken. De app biedt niet bijzonder veel mogelijkheden, maar dit zorgt er wel voor dat deze overzichtelijk en snel te begrijpen is. Zo kan je met TouchRetouch onder andere kleuren, helderheid en contrast van foto’s aanpassen. Ook is het mogelijk om met een druk op de knop hinderlijke objecten uit een een foto weg te werken. Afhankelijk van de situatie werkt dit laatste redelijk. Het is echter niet zo dat je zomaar even een persoon van een foto kan verwijderen, zonder dat je hier ook maar iets van ziet.

TouchRetouch biedt je verder de mogelijkheid om bijvoorbeeld de grootte van een afbeelding aan te passen. De app is hiermee een prima optie om jouw foto’s net iets mooier of beter te maken. Wel vind ik dat de prijs van de app aan de hoge kant is wanneer ik deze vergelijk met bijvoorbeeld de mogelijkheden die een gratis app als Fotor biedt. Deze app biedt je dan niet de mogelijkheid om zo eenvoudig objecten van foto’s weg te werken, maar met Fotor heb je wel de beschikking over veel verschillende filters en sjablonen bovenop de functies van TouchRetouch.

Kortom

TouchRetouch is een eenvoudige app voor de Mac waarmee je foto’s kan bewerken. Zo werk je met de app bijvoorbeeld in een handomdraai hinderlijke objecten weg en pas je kleuren, helderheid en contrast snel aan. Ondanks dat de app hiermee een prima oplossing is om foto’s net wat mooier of beter te maken, biedt TouchRetouch een beperkt aanbod aan functies in vergelijking met andere apps.

Beoordeling 6/10

Prijs: € 0,89 - € 8,99

Beschikbaar voor: Mac, iPhone & iPad

Getest op: Mac

Download TouchRetouch voor de Mac, iPhone of iPad

0 Reactie(s) op: TouchRetouch: Geef jouw foto’s eenvoudig wat extra’s

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.