Top 10 Apps in Rusland

Door: Robbert Brus | 13 april 2010 09:51

Nieuws

In de App Store vind je de top 25 Apps. Dit zijn de meest gedownloade Apps in jouw land. In rubriek WorldApps nemen we tien Apps uit de top van een ander land onder de loep. Deze WorldApps is Rusland aan de beurt.

Rusland is het grootste land ter wereld met een oppervlakte van ruim zeventienduizend vierkantenkilometer. Daar worden veel iPhones verkocht zou je denken, maar dat valt tegen. De Russen lijken de iPhone niet zo te waarderen. Op de ruim 140 miljoen inwoners zijn er dan ook maar een klein miljoenl verkocht. Desalniettemin zijn het er genoeg om een leuke top tien gratis Apps te creeren.

1. DOTouch

Op nummer een bij de Russen DOTouch, een spelletje om je korte termijn geheugen te trainen. Je begint met een stipje en de daarop volgende levels komt er telkens een stipje bij. Het is de bedoeling dat je telkens het nieuwe stipje vind. Fluitje van een cent zou je denken, maar je bent al snel het overzicht kwijt. Leuke eenvoudige App, voor de nodige breinbrekende iPhone-fun.

2. James Camerons s Avatar Lite

Voor vele een onvergetelijke film welke op 22 april wereldwijd op dvd en blu-ray wordt gelanceerd. Misschien is dat de reden dat de Russen deze App op nummer twee hebben staan. Avatar is een erg mooie 3D-game welke aansluit op het verhaal van de film. Het spel speelt zich twintig jaar voor het verhaal van de film af. Helaas beschikt de lite-versie maar over een level.

3. SLS AMG

SLS AMG is meer een marketingstunt van Merscedes-benz, dan een echt spelletje. Je bestuurt een Mercedes SLS AMG in een soort ronde tunnel waarin je obstakels moet ontwijken en 360 graden kan draaien door de tunnel. Naast het rijden van de Mercedes kun je ook alle specificaties van de Mercedes opvragen, geluiden beluisteren en afbeeldingen bekijken.

4. Chicken Shuffle

Je kent ongetwijfeld het spelletje wel, waarin een balletje onder een van de drie bekertjes wordt verstopt. En je vervolgens na een flinke verwisseltruc, moet raden onder welke beker het balletje zit. Dit spelletje is er nu ook met kippen en eieren voor je iPhone. Naarmate je de juiste kip weet te grijpen wordt het spelletje moeilijker doordat de kippen sneller wisselen en er steeds meer kippen bij komen. Een leuke en originele App.

5. SPB TV Free

Kijk je graag televisie, dat kan via deze App nu ook met je iPhone. De App heeft meer dan 100 televisiezenders voorgeprogrammeerd uit de hele wereld. Van Journaal 24 tot Fox. De snelheid laat je soms een beetje in de steek, maar voor de rest werkt de App uitstekend. Ongetwijfeld is er ook een Russische zender op te vinden.

6. Jigsaw Jumble

Schijnbaar houden de Russen erg van puzzelen, want op nummer zes vinden we deze puzzelapp. We hebben de App voor het gemak Jigsaw Jumble genoemd, dit de Engelse vertaling van de App is. De Russische versie is helemaal in het Russisch inclusief alle menus, reclame en verkooptrucjes welke we je willen besparen. Jigsaw Jumble biedt vierentwintig verschillende plaatjes waar op twee verschillende niveaus 25 of 36 puzzelstukjes van gemaakt kunnen worden. Naast de meegeleverde puzzelstukjes kun je van je eigen afbeeldingen ook een puzzel maken. Een leuke App waar nog vele alternatieven voor zijn.

7. Shanghai Mahjong Lite

Een van de populairste Mahjong-apps in de App Store. En dat is terecht, de besturing en grafische beelden zijn erg goed. Mahjong is oorspronkelijk een Chinees gezelschapsspel waarin het de bedoeling is de juiste stenen bij elkaar te zoeken. In de westerse landen is Mahjong meer een spel geworden waarin, telkens twee dezelfde stenen bij elkaar gezocht moeten worden en als uiteindelijk alle stenen van het bord zijn je de winnaar bent. In Rusland is Mahjong dus ook erg polair en haalt deze App daar de zevende plaats.

8. Titan Wars

Wederom een spelletje in de Russische App top tien. Titan Wars is een op tekst gebaseerde Online Multiplayer game waarin je opdrachten moet doen en vechten tegen andere om sterker te worden. Verwacht geen mooie 3D of bewegende beelden van dit spel, want dat zit er niet. Toch zit er een leuke uitdaging in Titan Wars en is deze zeker het proberen waard.

9. Pocket Legends (3D MMO)

Pocket Legends is een erg mooie 3D-tekenfilmachtige MMO voor de iPhone en iPad. Het verhaal is vrij standaard. De Elven koningin van Alterra roept alle helden bij elkaar om Alterra te redden van de het kwaad. Zombies, demonen, gigantische skeletten en humeurige krokodillen! Het is geen gemakkelijke taak. Word een van de unieke fantasie figuren en baan je een weg samen met alle andere spelers. Tijdens het spelen door het verslaan van vijanden word je sterker en krijg je een steeds hogere score.

10. Commodore 64

Fans van de Commodore 64 kunnen met deze App oude tijden herleven. Commodore is een emulator voor de iPhone waarmee Commodore 64 spellen kunnen worden gespeeld. Via een ingebouwde Store kunnen extra Commodore spellen worden aangeschaft, maar met de gratis en meegeinstalleerde spelletjes ben je wel even zoet.

0 Reactie(s) op: Top 10 Apps in Rusland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.