Tool van Apple maakt herstellen van Lion vanaf USB-stick mogelijk

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 augustus 2011 14:02

Nieuws

Apple heeft de Lion Recovery Disk Assistant vrijgegeven. Met de tool kun je een partitie aanmaken op een USB-stick of externe hardeschijf waarmee Mac OS X Lion kan worden hersteld. Hierdoor kun je Lion opnieuw installeren op een Mac zonder dat je het besturingssysteem op USB-stick hoeft aan te schaffen.

De partitie die door Lion Recovery Disk Assistant op de USB-stick of externe hardeschijf wordt aangemaakt is identiek aan de herstelpartititie die tijdens de installatie van Mac OS X Lion wordt aangemaakt. De partitie is dan ook bedoeld voor gebruikers die hun Mac niet kunnen opstarten vanaf de herstelpartitie of gebruikers die de harde schijf van hun Mac hebben verwisseld.

Niet iedere herstelpartitie kan op iedere Mac worden gebruikt. Als de herstelpartitie wordt aangemaakt op een computer die is geleverd met Mac OS X Lion kan de partitie alleen worden gebruik in combinatie met deze PC. Heb je Lion los aangeschafd in de Mac App Store van Snow Leopard? Dan kun je de herstelpartitie in combinatie met iedere Mac gebruiken.

0 Reactie(s) op: Tool van Apple maakt herstellen van Lion vanaf USB-stick mogelijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.