Tony Fadell: 'Scott Forstall kreeg zijn verdiende loon'

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 november 2012 16:07

iPad

Scott Forstall, leidinggevende van de afdeling achter het iOS-besturingssysteem, is onlangs bij Apple ontslagen. Dit is volgens Tony Fadell, de man die leiding gaf aan de groep die de eerste iPod ontwikkelde, niet onterecht. Fadell stelt dat Forstall zijn 'verdiende loon krijgt'.

Fadell doet de uitspraak in een interview met de BBC, dat voornamelijk gaat over Fadell's tijd bij Apple. Fadell leidde de ontwikkeling van het originele besturingssysteem voor de iPod, dat later werd vervangen door het iOS-besturingssysteem van Forstall. Door deze ontwikkeling kwam Fadell onder leiding te staan van Forstall. Fadell wil niet veel kwijt over deze tijd bij Apple, maar stelt wel dat Forstall met zijn ontslag zijn 'verdiende loon krijgt'.

Apple is op de goede weg

Over Apple is Fadell vol lof. De voormalig Apple-medewerker stelt dat Apple op de goede weg is, veel geweldige producten verkoopt en fantastische mensen in dienst heeft. Deze mensen zijn volgens Fadell daadwerkelijk in staat de visie van Steve Jobs te realiseren en zijn nalatenschap verder te ontwikkelen.

Fadell is al lange tijd bij Apple weg en heeft inmiddels zijn eigen bedrijf: Nest. Met dit bedrijf ontwikkelde Fadell de Nest Learning Thermostate, een thermostaat die de voorkeuren van zijn eigenaar leert en zichzelf hier automatisch op instelt. Het apparaat is in de Amerikaanse Apple Store te koop.

0 Reactie(s) op: Tony Fadell: 'Scott Forstall kreeg zijn verdiende loon'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.