TomTom ziet toekomst rooskleurig in door samenwerking met Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 augustus 2012 18:41

iPad

TomTom zag zijn omzet dit jaar met 17 procent dalen tot 262 miljoen euro. Desondanks ziet het bedrijf de toekomst rooskleurig in. Met name samenwerkingen met bedrijven als Apple vormen volgens het bedrijf een basis voor toekomstige groei.

Dit blijkt uit de tweede kwartaalcijfers van 2012 die TomTom onlangs bekend maakte. Het bedrijf draaide vorig jaar nog een verlies van 489 miljoen euro. Dit verlies werd voornamelijk veroorzaakt door een afschrijving van maar liefst 512 miljoen euro. De omzet van TomTom daalde in het tweede kwartaal van 2012 met 17 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Het bedrijf draaide afgelopen kwartaal 262 miljoen euro omzet.

Verkoop van losse software

TomTom stelt in de samenwerking zich meer te gaan richten op de verkoop van losse software. In het specifiek noemt TomTom onder andere de samenwerking met Apple. Het bedrijf schrijft dat Apple licenties heeft afgenomen voor het gebruik van kaarten en gerelateerde informatie in iOS 6.

Naast Apple heeft TomTom ook samenwerkingen gesloten met andere bedrijven, waaronder BlackBerry. Daarnaast sloot de leverancier van navigatiesystemen en kaarten deals met de autofabrikanten Lexus, Renault en Fiat voor het verwerken van TomTom-navigatiesoftware in auto's.

0 Reactie(s) op: TomTom ziet toekomst rooskleurig in door samenwerking met Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.