TomTom vindt zijn weg naar Android

Door: Elmar Rekers | 29 augustus 2012 11:34

Nieuws

TomTom introduceerde woensdag op de IFA-beurs in Berlijn een navigatie-app voor Android. Een prijs voor de applicatie werd er nog niet gegeven. Wel zullen de TomTom-kaarten levenslang gratis worden geüpdatet.

Het Nederlandse bedrijf biedt al enkele jaren een navigatie-app aan op de iPhone. Vanaf oktober zullen dus ook bezitters van een Android-toestel gebruik kunnen maken van de dienst. TomTom laat weten dat aangeschafte kaarten offline beschikbaar zullen zijn. Wil men echter ook gebruikmaken van live verkeersinformatie, dan zal een internetverbinding wel noodzakelijk zijn.

Hoewel er woensdag nog geen prijskaartje aan de app werd gehangen, ligt het voor de hand dat deze in lijn ligt met de prijsstelling van de iPhone-app. In de App Store van Apple betalen gebruikers voor het Benelux-pakket 59.99 euro en moet er voor West-Europa 69,99 euro worden neergeteld.

TomTom en Apple

TomTom is eerder dit jaar een samenwerking met Apple aangegaan om een nieuwe Kaarten-dienst voor iOS te ontwikkelen. Hiermee hoopt Apple hun concurrent Google verder buitenspel te zetten. De verbinding aan Apple was volgens TomTom echter geen belemmering om ook Android-gebruikers een app voor te schotelen.

Volgens Corinne Vigreux, directeur van TomTom, wil het bedrijf diens kaarten simpelweg op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar stellen. "De lancering van de TomTom-app voor Android is dus een echte mijlpaal", aldus Vigreux.

TomTom belooft in aanloop naar de lancering met meer details te komen over de applicatie, de prijsstelling en de beschikbaarheid.

0 Reactie(s) op: TomTom vindt zijn weg naar Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.