TomTom levert kaarten voor Apple's Kaarten-dienst

Door: Elmar Rekers | 12 juni 2012 09:46

Nieuws

Apple neemt met iOS 6 afscheid van Google Maps als zijn primaire kaartendienst. TomTom zal voor de nieuwe Kaarten-service de voornaamste leverancier van de nodige data zijn. Dat bevestigt zowel Apple als TomTom.

Apple heeft dinsdag een lijst online gezet met alle partijen die betrokken zijn bij Kaarten voor iOS 6. Naast het Nederlandse TomTom is er ook een belangrijke rol weggelegd voor TeleAtlas, OpenStreetMap en Multinet. De nieuwe dienst voor het mobiele besturingssysteem werd maandagavond gepresenteerd tijdens de WWDC-conferentie.

Siri

Apple zal Kaarten onder meer laten samenwerken met Siri. Zodoende zal de applicatie via stemcommando's bijvoorbeeld routes kunnen vinden naar bestemmingen. Dat TomTom de kaarten levert is inmiddels bevestigd, maar of het bedrijf ook de beloofde verkeersinformatie zal verstrekken is niet bekend.

Tijdens de presentatie van Apple op de WWDC werd duidelijk dat het in Kaarten, net als in Google Maps, mogelijk zal worden om vanuit een vogelperspectief in 3D door een stad te vliegen. Onduidelijk is nog altijd of deze optie vanaf de lancering direct in Nederlandse steden beschikbaar zal zijn.

Facebook-integratie

Apple zal iOS 6 in de herfst lanceren voor de iPad 2, nieuwe iPad, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S en de laatste versie van de iPod touch. Het besturingssysteem brengt ruim tweehonderd nieuwe functies met zich mee. Zo zal onder meer de langverwachte Facebook-integratie beschikbaar komen en wordt PassBook gelanceerd.

0 Reactie(s) op: TomTom levert kaarten voor Apple's Kaarten-dienst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.