Toekomstige iPhones en iPads kunnen mogelijk individuele gebruikers herkennen

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 december 2011 18:48

Nieuws

Apple werkt aan een technologie waarmee iPhones en iPads individuele gebruikers kunnen herkennen. Het is hierdoor mogelijk de iPhone of iPad automatisch te laten personaliseren voor verschillende gebruikers.

Dit blijkt uit een patentaanvraag van Apple. De oplossing werkt met behulp van gezichtsherkenning, waarbij gebruik wordt gemaakt van de camera aan de voorzijde van de iPhone en iPad. De technologie wordt in de patentaanvraag omschreven als een 'oplossing die weinig rekenkracht vraagt voor het snel en nauwkeurig herkennen van gebruikers'. De oplossing moet het delen van een apparaat met meerdere gebruikers vereenvoudigen.

In de patentaanvraag beschrijft Apple hoe iedere gebruiker van bijvoorbeeld een iPad een persoonlijk profiel kan aanmaken. Dit profiel is voorzien van het eigen bureaublad, geïnstalleerde apps en instellingen van een gebruiker. Het profiel wordt direct geladen zodra een gebruiker door het apparaat wordt herkend.

Traditionele systemen kunnen gezichtsherkenning uitvoeren onder verschillende lichtomstandigheden en hoeken. Deze oplossingen vragen volgens Apple echter veel van een apparaat, wat met name ten koste gaat van de beschikbare rekenkracht en batterijtijd. Apple is daarom van plan alleen delen van het menselijk gezicht te scannen die veel informatie bevatten. Denk hierbij aan de ogen of de mond. Ook het puntje van de neus wordt als optie genoemd.

Via: AppleInsider

0 Reactie(s) op: Toekomstige iPhones en iPads kunnen mogelijk individuele gebruikers herkennen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.