10 tips voor het berichtencentrum op de Mac

Door: keir-thomas | 12 juni 2015 07:26

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Het berichtencentrum verzamelt alle notificaties op je Mac op één centrale plek. In dit artikel leggen we uit hoe je deze tool naar wens kunt instellen en wat je precies kunt aanpassen.

Snel Do Not Disturb activeren

De Do Not Disturb modus kan geactiveerd en geconfigureerd worden in Preferences > Notifications, maar er zijn ook twee andere supersnelle manieren om het te activeren.

Houd de Option-toets ingedrukt (op sommige toetsenborden is dit Alt) en klik op het Notification-icoontje rechts bovenaan het scherm. Het icoon wordt grijs om aan te geven dat de Do Not Disturb geactiveerd is.

Of:

Open het berichtencentrum, zorg dat Today geselecteerd is en zet de cursor in het Notifications-gedeelte. Veeg met twee vingers omlaag op je trackpad of scrol omlaag met het scrolwiel van je muis (de pijltjestoetsen werken hier niet voor). Er verschijnt dan bovenaan een Do Not Disturb-schakelaar die je aan kunt klikken.

Beide methodes zullen Do Not Disturb tot het einde van de dag activeren.

Do Not Disturb-sneltoets

Een nog snellere manier om Do Not Disturb te activeren is het gebruiken van een sneltoets.

Helaas is dit niet standaard ingesteld, maar het is eenvoudig te configureren. Open System Preferences > Keyboard. Klik op het tabblad Shortcuts en select Mission Control aan de linkerkant.

Zet een vinkje bij Turn Do Not Disturb On/Off en typ de sneltoets die je wilt gebruiken, zoiets als Shift+Option+Command+D werkt geweldig en is nog niet in gebruik.

Snel Notification Center openen

Als het teveel werk is om de muiscursor naar de rechterbovenhoek van het scherm te bewegen en op het berichtencentrum-icoontje te klikken, kun je er ook voor zorgen dat het berichtencentrum geopend wordt zodra je cursor de rechterbovenhoek van het scherm aanraakt.

Lees ook: IFTTT: Krijg iOS-notificaties van gebeurtenissen op je Mac.

Om dit te doen, ga naar System Preferences > Mission Control. Klik op de knop Hot Corners. Kies het uitklapmenu rechtsboven in het dialoogvenster dat verschijnt en selecteer Berichtencentrumr.

Pro tip: Als je één van de Command-, Option-, Control- en Shift-toetsen (of een combinatie daarvan) ingedrukt houdt terwijl je de menu optie aanklikt, kun je het dusdanig configureren dat het berichtencentrum alleen verschijnt wanneer deze toetsen ingedrukt zijn terwijl je met de cursor de hoek aanraakt.

Compatibele apps

Een heleboel ingebouwde apps hebben widgets in het berichtencentrum en er is een handjevol andere widgets in OS X ingebouwd, maar veel apps van derden hebben hun eigen add-ons.

Om hiervan een lijst te zien, open het berichtencentrum, zorg dat Today geselecteerd is en klik op de Edit-knop onderaan. Klik vervolgens op de App Store-knop.

De App Store zal dan geopend worden om een speciaal samengestelde lijst met beschikbare apps weer te geven.

Individuele app instellingen veranderen

Hoewel globale notificatie instellingen geconfigureerd kunnen worden in System Preferences, hebben veel apps hun eigen specifieke instellingen. Hiervoor moet je naar het instellingenmenu van elke app gaan. (Een eenvoudige manier om dit te doen is binnen de app op Command+ te drukken.)

Lees ook: Notificaties iPhone per app uitschakelen.

Zo kun je in Mail configureren welke mailboxen notificaties activeren.

0 Reactie(s) op: 10 tips voor het berichtencentrum op de Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.