Tip: Stel je Facebook-account veilig met Vertrouwde contacten

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 29 augustus 2013 10:00

How To

Wanneer je regelmatig actief bent op Facebook, dan zal je onlangs ongetwijfeld een melding voorbij hebben zien komen over Vertrouwde contacten. Nu komt Facebook wel vaker met nieuwe functies die je eenvoudig weg kunt klikken, maar in het geval van Vertrouwde contacten is het raadzaam om er toch even wat aandacht aan te besteden. Het kan namelijk je account redden wanneer je gehackt bent of je wachtwoord bent vergeten.

Wachtwoord kwijt

Zeker wanneer je een wachtwoord gebruikt dat je regelmatig gebruikt, is het natuurlijk niet voor de hand liggend dat je dat wachtwoord vergeet. Toch kan het zomaar gebeuren (je zult niet de eerste zijn). Andere mogelijkheden zijn dat je account gehackt is en je niet meer met je eigen wachtwoord kunt inloggen of – nog erger – jij niet meer in leven bent en je familie, die het wachtwoord niet weet, wanhopig probeert om toegang te krijgen tot Facebook.

Het vervelende is, als je niet het juiste wachtwoord kunt verschaffen en ook geen secundair e-mailadres hebt ingesteld, dan is het nagenoeg onmogelijk om nog toegang te krijgen tot je account. Om die reden heeft Facebook Vertrouwde contacten geïntroduceerd. Dit zijn contactpersonen binnen Facebook (minimaal drie, maximaal vijf) die je kunt opgeven als persoon die benaderd wordt wanneer je geen toegang meer hebt tot account. Zij kunnen je gezamenlijk weer toegang verschaffen. Dat werkt eigenlijk precies zoals de lancering van nucleaire raketten: er zijn verschillende autoriteiten nodig, en dat maakt het veiliger.

Wanneer je geen wachtwoord hebt, kun je niet bij je account.

Vertrouwde contacten toevoegen

Om vertrouwde contacten toe te voegen, klik je in Facebook op het pictogram Instellingen rechtsboven en vervolgens op Accountinstellingen. In het menu links kies je de optie Beveiliging en op de pagina die verschijnt zoek je naar het kopje Vertrouwde contacten. Klik nu op Vertrouwde contacten selecteren. Vul vervolgens drie tot vijf personen in die je om hulp kunt vragen wanneer je buitengesloten bent uit je account.

Denk er goed over na wie je kiest, stel dat je gehackt wordt door je ex (die gisteren nog je vriendin was) dan ben je natuurlijk de pineut als je diezelfde vriendin had opgegeven als vertrouwd contact. Je kunt deze contactpersonen uiteraard wijzigen. Iedereen die je opgeeft als contact, krijgt daarvan melding, maar kan er ook voor kiezen om de rol van vertrouwd contact te weigeren. Zodra je er echter drie hebt geselecteerd, hoef je in principe nooit meer bang te zijn dat je wordt buitengesloten uit je account.

Vertrouwde contacten kunnen je hulp bieden wanneer je niet meer in je account kunt.

0 Reactie(s) op: Tip: Stel je Facebook-account veilig met Vertrouwde contacten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.