Tip: Maak je iPhone kindvriendelijk

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 11 juni 2013 11:43

How To

Er zijn verschillende manieren om je iPhone kindvriendelijk te maken. De bekendste is zonder twijfel de mogelijkheid om ‘Beperkingen’ in te schakelen, waarmee je bijvoorbeeld toegang tot bepaalde apps kunt uitschakelen of alleen content voor een bepaalde leeftijd kunt tonen. Dat lost echter niet alle problemen op.

Onhandigheid

Naast veiligheid is er immers nog een ander aspect dat belangrijk is wanneer kinderen de iPhone ter hand nemen. Wij volwassenen weten (meestal) wel waar we op drukken en wat dat voor gevolgen heeft. De motoriek van jonge kinderen is daarentegen niet altijd optimaal, waardoor ze keer op keer op dat ene knopje drukken dat het spelletje onderbreekt, waardoor ze gefrustreerd raken. Gelukkig is er sinds de komst van iOS 6 een mogelijkheid om ook dit te verhelpen.

Begeleide toegang

Het werkt met behulp van een functie genaamd Begeleide toegang. De functie doet precies wat de naam doet vermoeden: een gebruiker een handje helpen bij het gebruik van de iPhone. Je vindt de functie in Instellingen / Algemeen / Toegankelijkheid / Begeleide toegang.

Binnen Instellingen kun je Beperkingen instellen.

Zodra je de functie hebt ingeschakeld is Begeleide toegang actief. Er lijkt dan niets veranderd, maar dat komt omdat de functie specifiek werkt voor een bepaalde app. Start de app waarmee je kind graag speelt. Druk vervolgens drie maal op de Thuisknop. Het scherm zoomt iets uit, waarna je met je vinger de gedeelten van het scherm kunt omcirkelen die je wilt deactiveren. Hierdoor zorg je dat het kind niet per ongeluk op dit gedeelte kan drukken.

Druk vervolgens om Opties voor wat extra opties, zoals het uitschakelen van de Thuisknop. Door driemaal op de Thuisknop te drukken kun je begeleide toegang ook weer uitschakelen. Als je denkt dat je een extreem snugger kind hebt, kun je dat uitschakelen binnen Instellingen ook beschermen met een wachtwoord.

Handig is de nieuwe optie Begeleide toegang, waarmee je delen van het display kunt uitschakelen.

Benieuwd naar meer mogelijkheden om je iPhone kindvriendelijk te maken? Lees dan hier ons eerdere artikel over Beperkingen in iOS.

0 Reactie(s) op: Tip: Maak je iPhone kindvriendelijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.