Tim Cook wil Apple stroomlijnen en meer discipline geven

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 november 2011 12:20

Nieuws

Tim Cook is begonnen met het drukken van zijn eigen stempel op Apple. Cook wilt Apple een meer gedisciplineerde en gestroomlijnde organisatie maken, zonder hierbij af te wijken van de cultuur waarin vooruit wordt gedacht.

The Wall Street Journal schrijft dat Cook de structuur van het bedrijf wilt stroomlijnen en de communicatie binnen Apple wilt verbeteren. De nieuwe CEO van Apple zou inmiddels Apple's onderwijsdivisie hebben gereorganiseerd en een aantal promoties hebben uitgedeeld op hoge posities binnen het bedrijf. Daarnaast wilt Cook dat Apple meer gaat openstaan voor suggesties die medewerkers doen.

Ondanks de herstructurering van Apple ligt het niet voor de hand dat Cook Apple compleet gaat omgooien. Cook zou namelijk geen fan zijn van reorganisaties. Daarnaast zou Cook vertrouwen hebben in Apple's huidige cultuur rondom het ontwerpen en ontwikkelen van producten.

Apple Insider verwijst naar de biografie van Walter Isaacson, waaruit blijkt dat Cook geen 'man van de producten' is. Zo zou Cook bij de briefing van een nieuwe dienst aan een medewerker van Apple hebben gevraagd 'hoe gaat dit ons helpen bij het verkopen van meer telefoons?'.

0 Reactie(s) op: Tim Cook wil Apple stroomlijnen en meer discipline geven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.