Tim Cook: ‘Succes iPad te danken aan Apple Stores’

Door: Elmar Rekers | 13 februari 2013 09:32

Mac

Apple heeft het grote succes van de iPad te danken aan diens eigen Apple Stores. Dat liet Apple-baas Tim Cook zich dinsdag ontvallen tijdens een presentatie op technologieconferentie Goldman Sachs.

Cook meent dat veel mensen de kracht van de iPad pas inzagen toen ze het product zelf konden uitproberen in de winkel. “Mensen snappen gewoon niet dat de iPad zonder onze winkels lang niet zo succesvol zou zijn geweest”, aldus de CEO.

Groot en log

Consumenten hadden in de begindagen van de iPad overwegend het idee dat de iPad een groot en log apparaat was, zo stelt Cook. Het grote aantal Apple Stores dat de laatste jaren is geopend, zou dit beeld mede hebben veranderd. “De introductie zou nooit zo goed zijn verlopen zonder deze winkels, die wekelijks 10 miljoen klanten ontvangen en presentaties geven.”

Ook Nederland beschikt sinds maart 2012 over een officiële Apple Store, aan het Leidseplein in Amsterdam. Een tweede Apple winkel is in aantocht. Het zou hier om een van de grootste Apple Stores ter wereld gaan, en deze zal straks te vinden zijn in de binnenstad van Den Haag.

0 Reactie(s) op: Tim Cook: ‘Succes iPad te danken aan Apple Stores’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.