Tim Cook: 'Recente personeelswijzigingen verbeteren de samenwerking binnen Apple'

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 december 2012 16:49

Mac

De recente personeelswijzigingen bij Apple zijn gemaakt om samenwerking binnen het bedrijf te stimuleren. Dit stelt Apple's CEO Tim Cook. Cook noemt de recentelijk ontslagen leidinggevenden Scott Forstall en John Brewett niet bij naam, maar lijkt wel degelijk op hen te doelen.

Cook doet de uitspraken in een lang interview met Bloomberg dat vandaag is gepubliceerd. De uitspraken van Cook ondersteunen een eerdere uitspraak van de voormalig leidinggevende van de iPod-afdeling Tony Fadell, die stelde dat Forstall met zijn ontslag zijn 'verdiende loon krijgt'.

Ontslag met gejuich ontvangen

Ook bronnen van GigaOm lieten eerder weten dat het ontslag van Forstall binnen Apple met gejuich is ontvangen. Sommige werknemers zouden zelfs op het ontslag van de man achter het iOS-platform hebben gedronken. De Apple-CEO stelt in het interview dat samenwerking binnen Apple een zeer belangrijke rol speelt. De personeelswijzigingen zouden samenwerking binnen Apple op een geheel nieuw niveau mogelijk maken.

Naast de personeelswijzigingen gaat Cook in het interview op een flink aantal andere onderwerpen in. Zo stelt Apple's CEO dat Apple met zijn eigen kaarten-app een forse misstap is begaan. Cook stelt dat Apple gebruikers met de apps een betere gebruikservaring wilde leveren, maar dat de app niet aan hun verwachtingen heeft voldaan.

Productieproces

Daarnaast gaat Cook in op het productieproces van Apple, dat volgens de CEO niet als een los onderdeel gezien kan worden. De Apple-CEO is van mening dat Apple niet zo innovatief zou kunnen zijn als het bedrijf het productieproces als los onderdeel zou beschouwen. Medewerkers van Apple zouden daarom veel tijd doorbrengen in de fabrieken waar Apple's producten worden gemaakt. Het productieproces is volgens Cook een integraal onderdeel van Apple.

0 Reactie(s) op: Tim Cook: 'Recente personeelswijzigingen verbeteren de samenwerking binnen Apple'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.