Tim Cook is de best verdienende CEO van de VS

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 november 2012 20:21

Mac

CEO zijn van Apple blijkt niet slecht te verdienen. Tim Cook is de best betaalde leidinggevenden in de Verenigde Staten. De 52-jarige Cook ontvangt een gemiddeld jaarloon van 95 miljoen dollar, zo'n 74 miljoen euro.

Dit meldt het Amerikaanse CNBC. Cook dankt zijn hoge gemiddelde jaarloon aan een bonus van maar liefst één miljoen aandelen in 2011, die maar liefst 300 miljoen dollar opbracht. Het totale jaarsalaris van Cook kwam daardoor in 2011 uit op maar liefst 378 miljoen dollar.

Motivatie

Cook kreeg de aandelen om hem te motiveren lange tijd bij Apple actief te blijven. De bonus wordt dan ook in stappen uitgekeerd. Cook ontvangt 50 procent van de aandelen als hij op 24 augustus 2016 nog bij Apple actief is. De andere 500.000 aandelen kan Cook op 24 augustus 2021 in ontvangst nemen.

Larry Ellison, de CEO en oprichter van Oracle, staat op de tweede positie. Ellison verdiende in de afgelopen vijf jaar gemiddeld 70 miljoen dollar, zo'n 55 miljoen euro, per jaar. Ron Johnson, algemeen directeur van de winkelketen JC Penney, neemt de derde plek in beslag.

0 Reactie(s) op: Tim Cook is de best verdienende CEO van de VS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.