Tim Cook is de best betaalde CEO van Amerika

Door: chris-koenis | 23 november 2012 10:18

Mac

Apple-baas Tim Cook staat bovenaan de lijst van best betaalde CEO's van de Verenigde Staten. De lijst is opgesteld door de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Tim Cook krijgt gemiddeld gezien de hoogste beloning van alle CEO's van Amerika. De 52-jarige Cook, die sinds 1998 in dienst is van Apple, verdiende tussen 2007 en 2011 een gemiddeld gage van welgeteld 95 miljoen dollar per jaar, concludeert CNBC. Bovendien zag Cook zijn aandelenpakket stijgen naar 32,56 procent.

Meer dan een jaarsalaris

De lijst van beste betaalde CEO's houdt niet alleen rekening met het jaarsalaris. Volgens CNBC wordt de compensatie ook gedefinieerd in bonussen, toegekende aandelen en opties, pensioenregeling, levensverzekeringen en alle andere vormen van (contante) uitbetalingen.

Dit alles bij elkaar opgeteld staat Cook fier bovenaan, op ruime afstand gevolgd door de eveneens schatrijke Larry Ellison van Oracle (70 miljoen dollar) en voormalig Apple-medewerker Ron Johnson die inmiddels de baas is bij J.C. Penny en een bedrag van 53 miljoen int.

Aanblijven tot 2021

Cook kwam in augustus 2011 aan de leiding bij Apple, als opvolger van de overleden Steve Jobs. In datzelfde jaar ontving Cook de belofte van één miljoen aandelen. Daar stond destijds tegenover dat hij 10 jaar aanblijft. In dat geval krijgt Cook de helft van deze bonus in 2016, en de overgebleven helft in 2021.

0 Reactie(s) op: Tim Cook is de best betaalde CEO van Amerika

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.