Tien gratis kranten in Volkskrant iPad-app

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 december 2010 09:57

Nieuws

De Volkskrant heeft vandaag haar iPad-app de Volkskrant HD gelanceerd. Iedereen die de app download krijgt tien gratis digitale edities van de krant zodat je gratis de app kunt uitproberen. Na de eerste tien kranten kost de digitale krant 79 eurocent per editie.

In de app kun je op verschillende manieren te bekijken. Zo kun je een overzicht bekijken van de krant, waarbij je door je vingers uit elkaar te bewegen kunt inzoomen op de krant. Hierdoor lees je de krant op de iPad zoals je ook de papieren versie van de krant zou lezen. Een volgende pagina bekijken kan door de krant naar links of rechts te swipen.

Daarnaast kun je door op een artikel te klikken deze uitvergroten. Zodra je dit doet krijg je het artikel te zien met aan de linkerkant een menu. In dit menu kun je andere artikelen uit de krant zien zonder dat je wordt afgeleid door de opmaak van de krant. Hierbij wordt wel aangegeven op welke pagina je het nieuwsbericht kunt vinden, zodat je deze later ook nog even in de originele opmaak kunt bekijken.

Live News in Volkskrant HD

Een andere handige functie is 'live news'. Onder deze knop, die altijd rechts boven in beeld te zien is, vind je een overzicht met het allerlaatste nieuws. Dit nieuws wordt continu aangevuld met nieuwe artikelen en updates. De app verwijdert standaard overigens kranten na dertig dagen. Wil je kranten langer bewaren dan kan dit door de optie 'kranten automatisch verwijderen' onder het menu krantenbeheer uit te schakelen.

Het is mogelijk een abonnement te nemen op de iPad-krant. Een maandabonnement kost 14,90 euro, een kwartaal abonnement 43,50, een halfjaarabonnement 85 euro en een jaarabonnement 149 euro. Deze abonnementen kunnen alleen vanuit de iPad worden afgesloten. Huidige abonnees van de papieren of digitale Volkskrant kunnen tot 31 januari de iPad-versie gratis lezen. Hoe de abonnementen hierna eruit komen te zien is nog niet bekend.

De app geeft een overzicht van al het nieuws in de krant

Disclaimer: Dit artikel is een onafhankelijke review van de Volkskrant-app. De advertentie van de Volkskrant op MacWorld heeft dan ook niets met deze review te maken.

0 Reactie(s) op: Tien gratis kranten in Volkskrant iPad-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.