Thunderbolt techniek voorlopig alleen voor Apple

Door: jalmar-westerhoff | 25 februari 2011 09:44

Mac

Tijdens de persconferentie van Intel gister, maakte het bedrijf bekend dat de Thunderbolt technologie tot 2012 exclusief voor Apple is. De nieuwe MacBook Pro's die gister werden geïntroduceerd zijn stuk voor stuk uitgerust met de techniek. Een nieuwe manier van data-transfer.

Op dit moment zijn de nieuwe MacBook Pro's uitgerust met Thunderbolt. Waarschijnlijk zullen later dit jaar ook andere Macs worden voorzien van de techniek. Thunderbolt kan een maximale doorvoersnelheid van 10GB per seconde halen. Het is naast data ook geschikt voor audio- en videosignalen, het is zelfs mogelijk ze door elkaar te gebruiken. Wil je vandaag de deur uit om een Thunderbolt harddisk of andere randapparatuur aan te schaffen, dan zul je waarschijnlijk teleurgesteld worden. Er is nog moeilijk aan te komen, echter LaCie introduceerde vandaag haar eerste Thunderbolt harddisk. Bekijk het hier.

Thunderbolt blijft voorlopig dus exclusief voor Apple. Aan de ene kant geeft dit het kwaliteitsstreven en leiderschap het bedrijf weer, het kent echter ook een wat negatievere kant. De voorlopige exclusiviteit van Apple op het gebied van Light Peak (Thunderbolt) betekent dat andere fabrikanten de techniek voorlopig niet implementeren. Dit zorgt er voor dat meerdere en goedkopere randapparaten een tijdje op zich zullen laten wachten.

De techniek is revolutionair en Apple slaat hiermee zelfs de stap naar USB 3.0 over. Deze techniek heeft een maximale doorvoersnelheid van 5GB per seconde, Thunderbolt is 2x zo snel!

Lees meer over hoe Thunderbolt werkt hier.

0 Reactie(s) op: Thunderbolt techniek voorlopig alleen voor Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.