TechFish: al het technieuws in één iPad app (review)

Door: Wouter Hoeffnagel | 19 november 2010 13:45

Review

Vorige week is de gratis iPad-app TechFish gelanceerd. Met TechFish kun je in één app artikelen van meer dan 50 tech-journalisten volgen. Nieuws, geruchten en reviews van websites als Gadget, Webwereld, Computerworld, Gamez, Techworld, Computerworld en van MacWorld.

De belangstelling voor de app was zo groot dat volgens de maker van de app, IDG (ook uitgever van MacWorld) "de server alle zeilen moest bijzetten om aan de vraag te kunnen voldoen". Bij sommige gebruikers sloot de app zichzelf spontaan af. Een update die gisteren is vrijgegeven door Apple moet dit probleem hebben opgelost.

TechFish geeft in een timeline een overzicht van alle artikelen die op de bovengenoemde websites worden geplaatst. In dit overzicht kun je zowel de titel als de eerste paar regels van het artikel bekijken. Wil je het artikel helemaal bekijken? Dat kan door op het artikel te klikken, waarna het artikel in de app opent. Vanuit dit scherm is het mogelijk het artikel te delen met anderen via Twitter, Facebook of email. Ook kun je hier reageren op het bericht.

Bladeren

Het artikel dat je aan het lezen bent verschijnt prominent in beeld, waardoor het overzicht met andere artikelen naar onderen schuift. Het eerstvolgende artikel in de timeline wordt onder het geopende artikel getoond. Het is ook mogelijk om door de artikelen heen te bladeren door helemaal aan de onderkant van een artikel de tekst verder naar boven te swipen.

De reacties die je via TechFish op een artikel geeft worden in de app bewaard. Hier kun je ook de reacties van andere TechFish-gebruikers zien. Om te reageren in TechFish heb je geen account nodig en hoef je alleen een naam en emailadres op te geven. Het kan natuurlijk zijn dat je de website wilt zien waar het artikel oorspronkelijk is geplaatst. Dit kan door op de bron van het artikel te klikken. Mocht de auteur je aanspreken, dan kun je meer van deze persoon lezen door op zijn naam te klikken.

Categorieën

Het kan natuurlijk zijn dat niet alle onderwerpen je aanspreken. TechFish bevat daarom de mogelijkheid om categorieën aan en uit te vinken. Je kunt kiezen uit de onderwerpen Apple, computer, e-commerce, fotografie, gadgets, gaming, professional IT, hardware, mobile, internet en software. Zodra je de onderwerpen die je wilt bekijken hebt aangepast wordt het overzicht met artikelen automatisch geüpdate.

TechFish toont op de achtergrond van de app foto's die gemaakt zijn door gebruikers van het sociale fotonetwerk Zoom.nl. Daarnaast worden op deze plek ook gesponsorde foto's getoond. Heb je hier geen zin in? Dan is het mogelijk om via een in-app purchase voor 2,99 euro GoldFish te worden. Hierdoor zie je geen advertenties meer en krijg je alleen de niet-gesponsorde foto's te zien.

Ben jij dus naast Apple ook geïnteresseerd in andere tech-onderwerpen? Misschien is TechFish dan iets voor jou. De app is gratis te downloaden in de app store.

0 Reactie(s) op: TechFish: al het technieuws in één iPad app (review)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.