Taiwanese universiteit: Apple schendt onze patenten met Siri

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 juli 2012 13:19

iPad

De Nationale Cheng Kun Universiteit in Taiwan heeft een aanklacht ingediend tegen Apple. De universiteit claimt dat Apple met Siri inbreuk maakt op twee patenten die betrekking hebben op spraakherkenning.

Patently Apple schrijft dat de universiteit claimt dat Apple inbreuk maakt op het Amerikaanse patent 7,707,032 met de titel 'Method and System for Matching Speech Data'. Het patent werd aangevraagd in het vierde kwartaal van 2005 en toegewezen op 27 april 2010.

Touch-apparaten

Het patent beschrijft systeem dat wordt gebruikt om ingesproken tekst te koppelen aan samples met ingesproken tekst die op het apparaat aanwezig zijn. Het patent heeft betrekking op het gebruik van de technologie op een 'touch-apparaat'. De universiteit spreekt in het patent niet in het specifiek over een tablet of smartphone.

Daarnaast stelt de Nationale Cheng Kun Universiteit dat Apple inbreuk maakt op patent 7,266,496 met de titel 'Speech Recognition System'. Het patent, dat in 2007 aan de universiteit werd toegewezen, gaat in op een compleet spraakherkenningsysteem, dat is voorzien van een trainingsknop en herkenningsknop.

0 Reactie(s) op: Taiwanese universiteit: Apple schendt onze patenten met Siri

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.