Taiwanese overheid waarschuwt Ultrabook-fabrikanten voor Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 juli 2012 20:06

iPad

De Taiwanese overheid waarschuwt fabrikanten van Ultrabooks voor patentrechtszaken van Apple. Apple kreeg onlangs een patent op het ontwerp van de MacBook Air toegewezen. De Taiwanese overheid vreest dat Apple dit patent gaat gebruiken om verkoopverboden te eisen op Ultrabooks.

Dit laat de Taiwanese overheid weten in een verklaring aan onze Amerikaanse zusterwebsite Computerworld. Veel Ultrabooks van Taiwanese laptopfabrikanten lijken qua uiterlijk veel op het ontwerp dat in het onlangs aan Apple toegewezen patent wordt beschreven.

Verkoopverbod

De Taiwanese overheid is dan ook bang dat Apple het nieuw verkregen patent gaat gebruiken als munitie in rechtszaken tegen Taiwanese fabrikanten en een verkoopverbod op de Ultrabooks zal eisen. De overheid wil laptopfabrikanten daarom in een gesprek uitleg geven over het patent dat Apple heeft bemachtigd en hoe de bedrijven hiermee om kunnen gaan. Het is onduidelijk wanneer dit gesprek plaats gaat vinden en welke bedrijven hieraan deel gaan nemen.

De zorgen van de Taiwanese overheid lijken niet geheel onterecht. De Taiwanese smartphonefabrikant HTC is al langere tijd met Apple in een juridische strijd verwikkeld. Zo wist Apple de International Trade Commission te overtuigen dat HTC met de HTC One X en HTC EVO 4G inbreuk maakte op zijn patenten. De invoer van de smartphones in de Verenigde Staten werd hierdoor tijdelijk geblokkeerd.

Aanpassingen

HTC besloot daarop de smartphones aan te passen, zodat deze niet langer inbreuk maakte op de patenten van Apple. Nadat de aanpassingen waren doorgevoerd wist HTC beide smartphones alsnog langs de Amerikaanse doune te loodsen.

0 Reactie(s) op: Taiwanese overheid waarschuwt Ultrabook-fabrikanten voor Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.