Taiwanese overheid vraagt Apple militaire basis op de kaart te verbergen

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 oktober 2012 14:13

Nieuws

De Taiwanese overheid is tot de ontdekking gekomen dat een militaire basis via Apple's kaartenapp eenvoudig te bekijken is. De autoriteiten vragen Apple daarom de basis in de kaartenapp te verbergen.

Taiwan News schrijft dat David Lo, een woordvoerder van het Taiwanese ministerie van defensie, Apple heeft gevraagd satellietfoto's van de militaire basis te maskeren. Het gaat om een nieuwe basis waar een verdedigingssysteem tegen raketaanvallen is gebouwd. De basis bevat onder andere een radarsysteem waarmee raketten kunnen worden gedetecteerd.

Verantwoordelijkheid van het leger

Lo stelt overigens dat het de verantwoordelijkheid is van het Taiwanese leger om in de eerste plaats te voorkomen dat militaire basissen überhaupt op kaarten worden vertoond. Ook in Google Maps, Google's kaartenapp die voorheen als native app op iOS beschikbaar was, is de nieuwe basis gewoon zichtbaar.

Het is niet duidelijk of Apple inmiddels gehoor heeft gegeven aan het verzoek van de Taiwanese autoriteiten. Apple's kaartenapp toont op dit moment flinke bewolking in het gebied waar de basis ligt. Het is echter onduidelijk of Apple dit bewust heeft gedaan of dat deze variant van de kaarten al langer zichtbaar is.

Via: TheNextWeb

0 Reactie(s) op: Taiwanese overheid vraagt Apple militaire basis op de kaart te verbergen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.