Tablet met dubbel scherm op komst

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 september 2010 12:00

Nieuws

Kno Inc wil later dit jaar een tablet met twee touchscreen-schermen uitbrengen. Het apparaat kan je openklappen, waarna de twee schermen naast elkaar komen te liggen. Ook is het mogelijk om maar één scherm te gebruiken. In dit geval klap je het ene scherm simpelweg achter de andere, waarna een iPad-achtige tablet overblijft.

De schermen van de Kno-tablet zijn ongeveer 35 cm hoog en 20 cm breed. De tablet is bedoeld voor studenten. Door de twee schermen moet de tablet meer op een boek lijken dan andere tablets. De markt voor e-schoolboeken begint te groeien, maar de iPad lijkt niet te voldoen aan de eisen van de student. Zo zeggen docenten vaak 'ga naar pagina 55', waarna studenten door het ontbreken van paginanummers deze pagina niet kunnen vinden.

Naast het lezen van digitale boeken kun je ook op beide schermen schrijven, waardoor ook aantekeningen of huiswerk op de tablet gemaakt kan worden. Hiervoor wordt een stylus meegeleverd. De tablet is overigens ook geschikt om mee te surfen op het internet en om video's mee te bekijken. Kno geeft aan dat het apparaat ondersteuning krijgt voor Adobe Flash en HTML5.

0 Reactie(s) op: Tablet met dubbel scherm op komst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.