T-Mobile brengt gratis wifi naar centrum Rotterdam

Door: Elmar Rekers | 23 juli 2013 12:35

Nieuws

T-Mobile is dinsdag begonnen met het aanbieden van gratis wifi in delen van Rotterdam. Dat maakt de telecomgigant bekend middels een persbericht. Klanten van T-Mobile krijgen in de zogenoemde WiFiZone automatisch toegang tot het netwerk.

T-Mobile zegt WiFiZone in het leven te hebben geroepen als aanvulling op het bestaande 3G-netwerk in het centrum van Rotterdam. Klanten die het gebied betreden, zullen volgens de telco naadloos overgaan op het beveiligde WiFiZone-netwerk. Hiervoor moet men uiteraard wel over een geschikte telefoon beschikken en wifi hierop inschakelen.

De proef met wifi is onderdeel van het netwerkprogramma ‘Samen meer Bereiken’. “We steken niet alleen geld in het 3G en 4G-netwerk, maar kijken ook naar andere, innovatieve mogelijkheden om klanten op drukke plekken beter bereik te geven. De proef met de WiFiZone in Rotterdam Centrum is hier een goed voorbeeld van”, aldus Frank Meywerk, directeur technology bij T-Mobile.

Beveliging

Eventuele zorgen om privacy zijn volgens het bedrijf niet nodig. De WiFiZone in Rotterdam zou gesloten en goed beveiligd zijn. Alleen T-Mobile klanten krijgen dus toegang tot het gratis netwerk, waarbij de simkaart dienst doet als beveiligingssleutel. “Dit in tegenstelling tot de gratis openbare wifi-netwerken van bijvoorbeeld gemeenten, waar dergelijke beveiliging niet aanwezig is”, aldus T-Mobile in het persbericht.

T-Mobile WiFiZone is vanaf dinsdag beschikbaar in het centrum van Rotterdam (Schouwburgplein de Lijnbaan en Beurstraverse-gebied).

0 Reactie(s) op: T-Mobile brengt gratis wifi naar centrum Rotterdam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.