Sympler: Muziek maken met video's

Door: Robin Smit | 27 augustus 2013 16:03

Review

Misschien is het je weleens opgevallen dat veel DJ's gebruik maken van een sampler. Dit is een muziekinstrument waarin verschillende geluiden onder afzonderlijke knoppen zijn geplaatst. Door de knoppen snel en ritmisch achter elkaar in te drukken, is het mogelijk om muziek te maken. Met Sympler kan

Sympler is een app waarmee je maximaal zes verschillende video's met elkaar kan mixen. Net als bij een traditionele sampler, worden deze video's onder knoppen geplaatst. Wanneer je een knop selecteert zal de video beginnen te spelen. Wanneer je een andere video selecteert zal deze de vorige video overnemen. Doe je dit heel snel en in een goed ritme, dan is het mogelijk om muziek te maken met de audio van de video's.

Hoewel je met Sympler niet de eerste zal zijn die op deze manier zijn video's mixt, zul je wel ervaren dat de app bijzonder gebruiksvriendelijk is en het hierdoor voor iedereen mogelijk maakt om een creatieve video in elkaar te draaien. Ben je nu niet zo goed in het creëren van een ritme, dan kan je er ook voor kiezen om achtergrondmuziek te gebruiken bij de video. Een nadeel aan Sympler is dat de video's met een maximale speelduur van twintig seconden wel wat aan de korte kant zijn.

Kortom

Sympler is een leuke app waarmee je maximaal zes video's door elkaar kan mixen. Bijzonder hieraan is dat je dit op een vergelijkbare manier doet zoals sommige DJ's muziek mixen. Door de gebruiksvriendelijkheid van de app is het voor iedereen mogelijk om creatieve resultaten te behalen. Helaas kan dit resultaat niet meer dan twintig seconden duren.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download Sympler in de App Store

0 Reactie(s) op: Sympler: Muziek maken met video's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.