Swiftpoint Mouse: onmogelijk klein, maar toch prettig (review)

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 december 2010 15:28

Nieuws

De Swiftpoint Mouse is een superkleine optische laptopmuis. De muis is dusdanig klein dat deze op het eerste gezicht onmogelijk lijkt om mee te werken. Persoonlijk had ik dan ook geen hoge pet op van deze muis. Na enige tijd uitproberen blijkt de Swiftpoint Mouse echter goed te werken en erg prettig in de hand (tussen de vingers) te liggen.

De muis wordt bediend met de duim, middelvinger en wijsvinger. Hierbij gebruik je je duim en middelvinger om de muis te kunnen bewegen en de wijsvinger om de muisknoppen te bedienen en te scrollen. De muisknoppen zijn in tegenstelling tot 'normale' muizen boven elkaar geplaatst. Deze zitten gevoelsmatig op een logische plek, waardoor je hier snel aan went. Het scrollwiel is aan de rechterzijkant van de muis geplaatst, waardoor je je vinger simpelweg van de muisknoppen kunt laten glijden om te scrollen.

Scrollen over de tafel

Dit is overigens niet de enige manier waarop je kunt scrollen. Voor langere webpagina's of documenten kan het handig zijn om snel te scrollen. Met de Swiftmouse kun je dit doen door de muis licht naar rechtsvoor te kantelen. Hierdoor raakt het scrollwiel de tafel en kun je door de muis omhoog of omlaag te bewegen over het scherm scrollen. Deze functionaliteit werkt makkelijk en zorgt ervoor dat je snel kunt scrollen.

Scrollen met de Swiftpoint Mouse

De duim en middelvinger worden gebruikt om de muis te bewegen. De zijkanten van de muis zijn voorzien van een materiaal dat je extra grip geeft. Ook is de muis zo gevormd dat je vingers automatisch op de juiste plek terecht komen. Aangezien de muis bedoeld is om te gebruiken in combinatie met een laptop zijn hiervoor allerlei handige oplossingen verzonnen. Zo wordt een 'folie' meegeleverd die je op de plek waar je pols rust kunt plakken. Dit folie bevat een magnetisch gedeelte, dat ervoor zorgt dat de muis niet van de laptop af kan glijden.

SmartTouch

De magnetische plek wordt op het folie aangegeven en is volgens Swiftpoint de plek waar je de muis het beste kunt neerzetten als deze niet in gebruik is. Dit is volgens de fabrikant onder het touchpad van de laptop. Tijdens het bewegen van de muis naar deze plek verplaats je echter de aanwijzer op het beeldscherm. Dit kun je voorkomen door gebruik te maken van de ingebouwde SmartTouch-technologie. Deze detecteert of de middelvinger op de rechterkant van de muis is geplaatst. Is dit niet het geval, dan wordt de muis losgekoppeld van de aanwijzer op het scherm. Hierdoor kun je de muis vrij heen en weer bewegen met je duim, zonder dat je de muis op het beeldscherm verplaatst.

De muis wordt geleverd met een kleine ontvanger, die ook dienst doet als oplader en houder voor de muis. Zo kun je de muis op de connector klikken, waarna deze met een magneet op de houder wordt vastgehouden en opgeladen. Hierdoor hoef je tijdens het lopen met een laptop de muis niet los vast te houden. Het opladen van de muis gaat snel. De batterij wordt in 90 minuten volledig opgeladen en gaat volgens Swiftpoint twee tot vier weken mee. De muis kan daarnaast in 30 seconden voor een klein gedeelte worden opgeladen. Dit is voldoende om een uur met de muis te werken.

De Swiftpoint Mouse wordt met een magneet vastgehouden door de houder

Wittinten

Een klein nadeel dat tijdens het testen van de Swiftpoint Mouse naar voren kwam is het feit dat de optische sensor van de muis moeite lijkt te hebben met sommige tinten wit. Zo werkt de muis niet goed op de tafel die wij op de redactie van MacWorld hebben staan. Het gaat overigens niet om alle wittinten. Zo werkt de muis perfect zodra een wit object als een A4-tje of tijdschrift met witte cover wordt gebruikt als ondergrond. Hierbij lijkt het niet uit te maken of het om een ruw of glad oppervlak gaat. Zo werkt de muis prima op een geplastificeerd blaadje, maar ook op een muismat of zelfs een spijkerbroek. Aangezien wij dit probleem niet uitgebreid hebben getest is het niet te zeggen waar dit probleem precies aan ligt.

De Swiftpoint Mouse gaat voor 69,95 euro over de toonbank. Dit is voor een muis niet goedkoop. Gebruik je echter regelmatig een laptop en heb je het niet zo op een touchpad, dan is de Swiftpoint Mouse een goed en handig alternatief.

0 Reactie(s) op: Swiftpoint Mouse: onmogelijk klein, maar toch prettig (review)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.