Superresolutie komt te vroeg voor iPad 2

Door: kristian-van-tuil | 26 januari 2011 09:40

Nieuws

Niet de iPad 2, maar de iPad 3 krijgt een resolutie van 2048 bij 1563 pixels. Dat maakt onderzoeksbureau IDC op uit de informatie die het Taiwanese Digitimes eerder ontdekte.

De iPad 2 zal een hogere resolutie kennen dan de 1024 bij 768 pixels waar de eerste iPad het mee moest doen, maar 2048 bij 1563 zal het sowieso niet worden. Dat zegt onderzoeksbureau IDC.

Uit informatie van Digitimes bleek vorige week dat de nieuwe iPad door Apple vanaf februari geproduceerd gaat worden. Daarbij maakt de Taiwanese site melding van een resolutie van de superresolutie van 2048 bij 1563 pixels, maar dat lijkt IDC-onderzoeker Tom Mainelli erg onwaarschijnlijk. “Ik denk dat de resolutie wel klopt, maar dat de iPad-versie onjuist is”, zegt hij tegen PCWorld. “Volgens onze bronnen heeft Apple al aan fabrikanten opgedragen om te beginnen met het werk aan displays voor de iPad 3.”

'Superresolutie niet in grote aantallen produceerbaar'

De superresolutie zou met de huidige technieken nog niet in grote aantallen mogelijk zijn, denkt Mainelli. Het kan voor een paar exemplaren wel, maar niet in de volumes die Apple van plan is van de iPad 2 te produceren. Wat de resolutie van de iPad 2 wel zal zijn, durft hij niet te zeggen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de iPad 2, evenals de eveneens nog te verschijnen iPhone 5, voorzien zal zijn van een NFC-chip. Met een dergelijke chip (ook bekend als de e-wallet) wordt draadloos mobiel betalen mogelijk. Volgens consultant Richard Doherty van de Envisoneering Group zou een dergelijke chip de bekende iTunes mediawinkel een enorme boost kunnen geven.

Originele iPad wordt goedkopere optie

Bronnen melden dat Apple de iPad 2 op 9 februari officieel zal aankondigen. Waarschijnlijk zal de originele iPad in prijs worden verminderd en als budgetmodel naast de nieuwe iPad worden verkocht. Prijsstijgingen worden niet verwacht. In 2010 verkocht Apple meer dan 14 miljoen exemplaren van de tablet.

Momenteel verkoopt Apple ook de oudere iPhone 3GS als budgetmodel naast de nieuwere iPhone 4. Naar verwachting wordt, net als vorig jaar, de nieuwe iPhone 5 enige maanden na de iPad aangekondigd. Over functionaliteiten van zowel de nieuwe tablet als de smartphone, laat Apple zoals gebruikelijk vooraf niets los.

0 Reactie(s) op: Superresolutie komt te vroeg voor iPad 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.