Steve Wozniak: 'Microsoft is innovatiever dan Apple'

Door: Wouter Hoeffnagel | 15 november 2012 13:46

iPad

Microsoft is innovatiever dan Apple. Apple is de afgelopen drie jaar steeds minder innovatief geworden, terwijl Microsoft juist met steeds meer innovatie komt. Dit zegt Steve Wozniak, medeoprichter van Apple.

Wozniak doet de uitspraak in een interview met TechCrunch. De Apple-oprichter stelt dat Microsoft de laatste tijd erg innovatieve producten lanceert en drastische wijzigingen heeft doorgevoerd. Wozniak is dan ook van mening dat Microsoft een geheel eigen route inslaat en hiermee innovatiever is dan Apple.

Positie van Apple

De Apple-oprichter zegt zich zorgen te maken over de positie van Apple. Wozniak stelt dat Apple de afgelopen jaren vooral 'aan de lopende band nieuwe iPhones heeft gelanceerd en hierdoor een achterstand heeft opgelopen'. Het bedrijf zou dan ook vooral voortborderen op het succes van bestaande producten, terwijl het zich zou moeten richten op de ontwikkeling van geheel nieuwe producten.

De mede-oprichter van Apple staat erom bekend zijn mening over Apple niet onder banken of stoelen te steken en uit regelmatig kritiek op het bedrijf. Zo stelde Wozniak in oktober nog dat Apple's houding rond de iPhone 5 arrogant is, terwijl hij in juni al liet weten dat Siri een teleurstelling is. De Apple-oprichter noemde in december 2011 de Macintosh een mislukking.

0 Reactie(s) op: Steve Wozniak: 'Microsoft is innovatiever dan Apple'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.